Чи правда, що ОС Windows 7 “померла” остаточно

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Нещодавно Microsoft заявили, що 7-а версія Windows більше не працюватиме. Понад те, попередили, що ця ОС невдовзі взагалі перестане існувати. Потім з’ясувалося, що страх мільйонів користувачів передчасний і все не так уже й страшно. То що сталося з ОС і як закінчується «життя» пристрою?

Реклама

Працює чи ні?

Як приклад, візьмемо порівняно старенький смартфон. Він працював, дзвонив, відправляв та отримував повідомлення в месенджері. При цьому можна стверджувати, що пристрій не працює. Чому? Тому що після оновлення програми, вона виявилася заблокованою через несумісність останньої версії програми з ОС пристрою. Інша проблема – коли ОС не оновлювали. Програма перестає працювати тільки через те, що на пристрої занадто стара версія. Оновлення потрібно завантажувати регулярно, щоб подібних «поломок» не було.

Схожа ситуація з не останніми ноутами. Користувач, який звик до тих чи інших функцій, вважає поломкою неможливість входити до деяких програм або послуг. Однак це несправність, а нездатність компонентів пристрою повноцінно працювати з сучасними ресурсами. Тут проблема у слабкому «залізі», яке просто не подужає «важкі» програми або роботу в режимі багатозадачності.

Слабка чи застаріла «начинка» та неактуальне ПЗ, це рівнозначні проблеми, які справляють враження несправності пристрою.

Windows 7 жива?

Почали з часткових обмежень, але із січня цього року підтримка цієї ОС офіційно закінчилася. Перспективи були зрозумілими, коли оновлення перейшли у платний формат. Виходить, що користувачі мали або корпоративну версію, або піратську. У другому випадку всі оновлення були такими ж неліцензійними.

За статистикою, на 2022 рік у нашій країні було не менше 20% ПК із Windows 7. Як ви розумієте, не всі вони корпоративної версії. Звісно, ​​є компанії, для яких 100 доларів за офіційну підтримку виробника – це є прийнятним. Інші ж перейшли на новіші або зламані версії суто через фінансову сторону питання. Якщо немає ні тієї, ні іншої можливості, то користувалися тим, що є, навіть без оновлень безпеки.

За даними тієї ж статистики, частка Windows 7 трохи підросла (з 18%), а ось частка 10 версії знизилася. Про світові показники судити не будемо, але щодо нашої країни, то така нелогічність пов’язана з політичними струсами.

Знаєте, що нерідко штовхає користувачів на перехід до новішої версії ОС? Ігри. Багато хто з них просто не працює на застарілій сімці.

Так що говорити про “смерть” Windows 7 рано, адже користувачів, які поки не готові від неї відмовлятися ще достатньо.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ