Топ-5 проблем при купівлі вживаного телефону, про які потрібно знати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Вторинний ринок техніки активно зростає. І вже більше 30% користувачів віддають перевагу смартфонам. Вибрати модель нескладно: у сервісних центрах “Педант” можна знайти будь-які флагманські смартфони від популярних виробників. Залишилося розібратися, як перевірити телефон перед покупкою. У цій статті ми розповімо, які особливості варто звернути увагу.

Реклама

Оригінальна коробка

Перед тим, як перевірити телефон, уточніть у продавця наявність коробки до нього. Звичайно, наявність коробки не є обов’язковою. Але вона може відповісти на багато ваших питань, таких як час і дата випуску, країна виробництва, точну назву моделі, IMEI та інші особливості моделі. У деяких смартфонів, наприклад iPhone, коробка може підтвердити оригінальне походження пристрою.

Звісно, ​​на ці запитання може відповісти і продавець. Але коли ви купуєте телефон у незнайомої людини, на одну тільки довіру покладатися не варто.

Мікрофон

Коли ми купуємо смартфон, завжди оглядаємо екран, корпус, перевіряємо динаміки, звук, якість зображення. Але більшість людей просто не здогадується перевірити мікрофон. А варто сказати, що заміна мікрофона коштуватиме вам суму до 5000 рублів залежно від конкретної моделі. Тому перевірити мікрофон варто обов’язково.

Зробити це можна за допомогою диктофона або голосового повідомлення або дзвінка на інший пристрій. Мікрофон повинен не тільки працювати, але й видавати гучний і чіткий звук, без шипіння та перешкод.

Клавіші

У сучасних гаджетів лише кілька кнопок: для регулювання гучності, увімкнення та вимкнення пристрою, іноді є додаткова клавіша для камери. І насамперед ви повинні перевірити саме їх.

Кнопка при натисканні повинна швидко і легко відгукуватися без затримки, хрускоту та перешкод. Переконайтеся, що кнопка не втоплена. Вона має трохи виступати над корпусом.

Роз’єми

Роз’єми – одна з найуразливіших деталей будь-якого девайсу. Мало хто перевіряє пристрій не на ходу, до того ж багато недобросовісних продавців цим користуються. І роз’єми для зарядки та навушників можуть просто виявитися неробочими.

Щоб переконатися в їхній працездатності, тримайте при собі дротяні навушники і PowerBank. І обов’язково вставте та перевірте їхню роботу перед тим, як здійснити угоду.

Оновлення ПЗ

Також важливо перевірити, що програмне забезпечення смартфона було оновлено. Дуже часто, коли смартфони лежать без діла, оновлювати їх просто забувають. Але якщо пропустити пару-трійку оновлень, то зробити новіші вже не вийде.

Відповідно, вам необхідно зайти в налаштування та перевірити поточну версію пристрою, або переглянути дату останнього оновлення. Ця перевірка дозволить уникнути багатьох проблем у майбутньому та переконатися у працездатності пристрою.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ