Без категорії

iPhone вимкнувся і не включається: як вирішити проблему

Share
Час читання: 5 хв.

Ситуації, коли айфон 11 про вимкнувся і не включається трапляються досить часто. Страждають від цього та інші моделі смартфонів Apple. Розповідаємо про причини проблеми та способи їх вирішення. Головне – без паніки.

Як і будь-яка техніка, iPhone може ламатися та просто глючити. Зовсім часті випадки, коли айфон вимкнувся і не включається. У цій ситуації головне – не панікувати. У більшості випадків проблема не варта і виїденої особи, а виправити її можна без дорогого походу до сервісного центру.

Апаратні проблеми

Найпростіша причина того, що iPhone вимкнувся і не включається, може бути в розрядці або глибокій розрядці його акумулятора. Імовірність цього сильно зростає, якщо смартфон довго лежав без роботи, або ви активно користувалися iPhone до вимкнення, а заряд акумулятора був майже на нулі.

Вирішити проблему досить просто:

  • Підключіть смартфон до мережі через адаптер живлення.
  • Зачекайте приблизно півгодини, після чого подивіться, чи на екрані з’явився значок батареї.
  • Якщо все пройшло добре, і значок з’явився, спробуйте увімкнути смартфон, не вимикаючи живлення.
  • Якщо на екрані з’явився логотип Apple, проблему вдалося вирішити. Дочекайтеся повної зарядки акумулятора iPhone і починайте користуватися ним.

Якщо ж за півгодини смартфон Apple так і не став подавати ознак життя, проблема може стосуватися ще й інших речей:

Несправність адаптера живлення . Щоб уникнути цієї проблеми, спробуйте зарядити за допомогою адаптера інший iPhone. Якщо заряджання не починається і в цьому випадку, адаптер несправний, і його час замінити. Щоправда, тут варто спочатку спробувати підключити телефон до іншої розетки – проблема може ховатися і в ній.

Пошкоджено кабель або роз’єм живлення . Перевірте їх на механічні пошкодження та спробуйте зарядити за допомогою цього кабелю інший смартфон. Якщо заряджання не йде, замініть кабель. Якщо з кабелем все добре, акуратно почистіть роз’єм живлення смартфона і спробуйте знову зарядити його.

Пошкодження внутрішніх компонентів iPhone . Особливо ймовірно це, якщо нещодавно ви кидали смартфон, випадково «утопили» його в калюжі, ванні або, не дай Боже, в унітазі. У цьому випадку без походу до сервісного центру обійтися не вдасться. Причому в ідеалі це потрібно зробити якнайшвидше після утоплення гаджета – таким чином ви мінімізуєте можливі пошкодження.

Несправна кнопка живлення . Ця проблема зустрічається досить часто, а для її вирішення найкраще звернутися до спеціалізованого сервісного центру. При самостійному ремонті ви ризикуєте пошкодити й інші компоненти телефону, «потрапивши» на куди більші витрати для їх ремонту. Зрозуміло, що несправна саме кнопка можна за відсутності звичного тактильного відгуку при її натисканні або западанні клавіші.

Вихід акумулятора з експлуатації

Ця проблема заслуговує на окрему увагу. Зрозуміти, що справа саме в батареї гаджета, можна через сильне нагрівання при його зарядці, постійному відключенні телефону при досить високому рівні заряду (20-40%) або його швидкій розрядці та зарядці. Останньому спочатку можна навіть радіти, але ви скоро зрозумієте, що телефон став швидко заряджатися лише через деградацію батареї, яка може зберігати в собі все менше енергії, тобто. і працює він від одного заряду набагато менше, ніж звичайно.

Відбутися це може з різних причин. Тут відіграють роль і похилого віку телефону (з часом усі акумулятори деградують), і його неправильна зарядка, і використання неоригінальних зарядних пристроїв, і, звичайно, умови, за яких експлуатується гаджет. Особливо йому шкодять низькі температури.

Якщо ви не любите міняти телефон раз на пару років, то, напевно, зіткнетеся з цією проблемою, як би дбайливо ви його не експлуатували. Єдине, що ви можете зробити – час від часу перевіряти батарею за допомогою програм на зразок Battery Pro. Так вона хоча б не застигне вас зненацька, і за необхідності ви зможете замінити акумулятор у сервісному центрі. Робити це самостійно, ми також не рекомендуємо.

До речі, про температуру. Багато смартфонів Apple (особливо, старі моделі типу iPhone 6S) дуже чутливі до температури і банально можуть вимкнутись і не включатися через 15-20 хвилин перебування на морозі. Як ви розумієте, особливо актуально це для рідної зими. На вулиці щось з цим зробити просто не можна, а прийшовши додому або в інше тепле приміщення, не намагайтеся зігріти телефон за допомогою фена або батареї опалення. Тож ви можете його пошкодити. Просто покладіть телефон на стіл, дочекайтеся, коли він зігріється і поставте гаджет на зарядку.

Відмовиться телефон працювати і під час перегріву. При сильному збільшенні температури він просто вимкнеться, а увімкнути гаджет можна буде лише після того, як він охолоне. Ну а виникнути така ситуація може і у випадку, якщо телефон довго полежить на сонці (наприклад, на підвіконні чи торпеді автомобіля), і під час виконання ресурсомістких завдань.

Програмний збій

Найчастіше ситуації, коли айфон 14 вимкнувся і не включається, виникають при програмному збої роботи операційної системи смартфона. У цьому випадку вирішити проблему можна без будь-яких витрат із вашого боку. Звичайно, якщо не рахувати витратами витрачений на цей час.

До речі, нерідко скарги на те, що вимкнувся айфон 13 про і не вмикається, з’являються після невдало встановленого оновлення. Крім iPhone 13 Pro з цією проблемою може зіткнутися будь-який користувач практично будь-якого смартфона. А для її вирішення потрібно повторити процедуру оновлення або скинути налаштування телефону до заводських .

Примусове перезавантаження iPhone

Примусове перезавантаження iPhone допоможе, коли смартфон перестав реагувати на команди та перезавантажити його звичайним способом просто не виходить. Але сама процедура залежить від конкретних моделей телефонів Apple.

  • На iPhone 6S і старіших моделях : утримуйте кнопку живлення та домашню клавішу до появи логотипу Apple.
  • На iPhone 7 : утримуйте кнопку живлення та клавішу зменшення гучності до появи на екрані «яблука».
  • На iPhone 8 і свіжіших моделях смартфонів : по черзі натисніть кнопки збільшення і зменшення гучності, після чого затисніть кнопку живлення і дочекайтеся появи логотипу Apple.

Відновлення iPhone за допомогою iTunes

Якщо вимкнувся айфон 13 і не вмикається, можна спробувати відновити працездатність телефону за допомогою iTunes. Це ж, до речі, стосується інших моделей смартфонів Apple.

  • Підключіть iPhone до комп’ютера з iTunes через USB-роз’єм.
  • Перезавантажте смартфон одним із описаних вище поєднань клавіш.
  • Після підключення iPhone до iTunes підтвердьте відновлення або оновлення системи та дочекайтеся завершення процедури.

Врахуйте, що ця процедура зітре всю інформацію, що зберігається в пам’яті телефону. Ну а від її втрати врятує автоматичне резервне копіювання даних у хмару. Тому ми дуже не рекомендуємо нехтувати такою важливою функцією – вона може врятувати вас у найскладнішій ситуації.

Підсумки

Ми розібралися в тому, чому айфон вимкнувся і більше не вмикається, а також розглянули способи вирішення цієї проблеми. У більшості випадків вона має програмний характер і вирішується відновленням або повторним оновленням телефону. Часто проблема стосується зношеного акумулятора, несправного адаптера живлення та інших дрібних несправностей. І лише в деяких випадках вам знадобиться дорогий ремонт.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    За прогнозами, наступного року Apple випустить iPhone з тоншими OLED-дисплеями

    Тайванська компанія Novatek оголосила про плани розпочати масове виробництво OLED-дисплеїв з технологією TDDI (touch and…

    04.10.2024

    OpenAI запустив новий інтерфейс Canvas для ChatGPT

    OpenAI, лідер у галузі штучного інтелекту, анонсував інструмент Canvas, що спрощує роботу з текстом та…

    04.10.2024

    Telegram готує повноцінну заміну для YouTube

    Розробники Telegram оголосили про проведення конкурсу. Учасникам пропонується створити для iOS-версії Telegram плеєр, який може відтворювати відео…

    04.10.2024

    iPhone можуть отримати режим «гостя»

    Apple запатентувала гостьовий режим для iOS Він дозволить передати айфон другові чи дитині, не побоюючись,…

    04.10.2024

    Google тестує нову функцію для боротьби з фейковими сайтами

    Google тестує нову функцію, щоб допомогти користувачам знаходити надійні компанії у мережі. В рамках експерименту,…

    04.10.2024

    YouTube масово блокує акаунти та канали по всьому світу, але проблему можна вирішити

    Деякі користувачі YouTube зіткнулися з блокуванням своїх облікових записів або каналів. Поштою їм надійшло повідомлення…

    04.10.2024