iPhone вимкнувся і не включається: як вирішити проблему

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

Ситуації, коли айфон 11 про вимкнувся і не включається трапляються досить часто. Страждають від цього та інші моделі смартфонів Apple. Розповідаємо про причини проблеми та способи їх вирішення. Головне – без паніки.

Реклама

Як і будь-яка техніка, iPhone може ламатися та просто глючити. Зовсім часті випадки, коли айфон вимкнувся і не включається. У цій ситуації головне – не панікувати. У більшості випадків проблема не варта і виїденої особи, а виправити її можна без дорогого походу до сервісного центру.

Апаратні проблеми

Найпростіша причина того, що iPhone вимкнувся і не включається, може бути в розрядці або глибокій розрядці його акумулятора. Імовірність цього сильно зростає, якщо смартфон довго лежав без роботи, або ви активно користувалися iPhone до вимкнення, а заряд акумулятора був майже на нулі.

Вирішити проблему досить просто:

  • Підключіть смартфон до мережі через адаптер живлення.
  • Зачекайте приблизно півгодини, після чого подивіться, чи на екрані з’явився значок батареї.
  • Якщо все пройшло добре, і значок з’явився, спробуйте увімкнути смартфон, не вимикаючи живлення.
  • Якщо на екрані з’явився логотип Apple, проблему вдалося вирішити. Дочекайтеся повної зарядки акумулятора iPhone і починайте користуватися ним.

Якщо ж за півгодини смартфон Apple так і не став подавати ознак життя, проблема може стосуватися ще й інших речей:

Несправність адаптера живлення . Щоб уникнути цієї проблеми, спробуйте зарядити за допомогою адаптера інший iPhone. Якщо заряджання не починається і в цьому випадку, адаптер несправний, і його час замінити. Щоправда, тут варто спочатку спробувати підключити телефон до іншої розетки – проблема може ховатися і в ній.

Пошкоджено кабель або роз’єм живлення . Перевірте їх на механічні пошкодження та спробуйте зарядити за допомогою цього кабелю інший смартфон. Якщо заряджання не йде, замініть кабель. Якщо з кабелем все добре, акуратно почистіть роз’єм живлення смартфона і спробуйте знову зарядити його.

Пошкодження внутрішніх компонентів iPhone . Особливо ймовірно це, якщо нещодавно ви кидали смартфон, випадково «утопили» його в калюжі, ванні або, не дай Боже, в унітазі. У цьому випадку без походу до сервісного центру обійтися не вдасться. Причому в ідеалі це потрібно зробити якнайшвидше після утоплення гаджета – таким чином ви мінімізуєте можливі пошкодження.

Несправна кнопка живлення . Ця проблема зустрічається досить часто, а для її вирішення найкраще звернутися до спеціалізованого сервісного центру. При самостійному ремонті ви ризикуєте пошкодити й інші компоненти телефону, «потрапивши» на куди більші витрати для їх ремонту. Зрозуміло, що несправна саме кнопка можна за відсутності звичного тактильного відгуку при її натисканні або западанні клавіші.

Вихід акумулятора з експлуатації

Ця проблема заслуговує на окрему увагу. Зрозуміти, що справа саме в батареї гаджета, можна через сильне нагрівання при його зарядці, постійному відключенні телефону при досить високому рівні заряду (20-40%) або його швидкій розрядці та зарядці. Останньому спочатку можна навіть радіти, але ви скоро зрозумієте, що телефон став швидко заряджатися лише через деградацію батареї, яка може зберігати в собі все менше енергії, тобто. і працює він від одного заряду набагато менше, ніж звичайно.

Відбутися це може з різних причин. Тут відіграють роль і похилого віку телефону (з часом усі акумулятори деградують), і його неправильна зарядка, і використання неоригінальних зарядних пристроїв, і, звичайно, умови, за яких експлуатується гаджет. Особливо йому шкодять низькі температури.

Якщо ви не любите міняти телефон раз на пару років, то, напевно, зіткнетеся з цією проблемою, як би дбайливо ви його не експлуатували. Єдине, що ви можете зробити – час від часу перевіряти батарею за допомогою програм на зразок Battery Pro. Так вона хоча б не застигне вас зненацька, і за необхідності ви зможете замінити акумулятор у сервісному центрі. Робити це самостійно, ми також не рекомендуємо.

До речі, про температуру. Багато смартфонів Apple (особливо, старі моделі типу iPhone 6S) дуже чутливі до температури і банально можуть вимкнутись і не включатися через 15-20 хвилин перебування на морозі. Як ви розумієте, особливо актуально це для рідної зими. На вулиці щось з цим зробити просто не можна, а прийшовши додому або в інше тепле приміщення, не намагайтеся зігріти телефон за допомогою фена або батареї опалення. Тож ви можете його пошкодити. Просто покладіть телефон на стіл, дочекайтеся, коли він зігріється і поставте гаджет на зарядку.

Відмовиться телефон працювати і під час перегріву. При сильному збільшенні температури він просто вимкнеться, а увімкнути гаджет можна буде лише після того, як він охолоне. Ну а виникнути така ситуація може і у випадку, якщо телефон довго полежить на сонці (наприклад, на підвіконні чи торпеді автомобіля), і під час виконання ресурсомістких завдань.

Програмний збій

Найчастіше ситуації, коли айфон 14 вимкнувся і не включається, виникають при програмному збої роботи операційної системи смартфона. У цьому випадку вирішити проблему можна без будь-яких витрат із вашого боку. Звичайно, якщо не рахувати витратами витрачений на цей час.

До речі, нерідко скарги на те, що вимкнувся айфон 13 про і не вмикається, з’являються після невдало встановленого оновлення. Крім iPhone 13 Pro з цією проблемою може зіткнутися будь-який користувач практично будь-якого смартфона. А для її вирішення потрібно повторити процедуру оновлення або скинути налаштування телефону до заводських .

Примусове перезавантаження iPhone

Примусове перезавантаження iPhone допоможе, коли смартфон перестав реагувати на команди та перезавантажити його звичайним способом просто не виходить. Але сама процедура залежить від конкретних моделей телефонів Apple.

  • На iPhone 6S і старіших моделях : утримуйте кнопку живлення та домашню клавішу до появи логотипу Apple.
  • На iPhone 7 : утримуйте кнопку живлення та клавішу зменшення гучності до появи на екрані «яблука».
  • На iPhone 8 і свіжіших моделях смартфонів : по черзі натисніть кнопки збільшення і зменшення гучності, після чого затисніть кнопку живлення і дочекайтеся появи логотипу Apple.

Відновлення iPhone за допомогою iTunes

Якщо вимкнувся айфон 13 і не вмикається, можна спробувати відновити працездатність телефону за допомогою iTunes. Це ж, до речі, стосується інших моделей смартфонів Apple.

  • Підключіть iPhone до комп’ютера з iTunes через USB-роз’єм.
  • Перезавантажте смартфон одним із описаних вище поєднань клавіш.
  • Після підключення iPhone до iTunes підтвердьте відновлення або оновлення системи та дочекайтеся завершення процедури.

Врахуйте, що ця процедура зітре всю інформацію, що зберігається в пам’яті телефону. Ну а від її втрати врятує автоматичне резервне копіювання даних у хмару. Тому ми дуже не рекомендуємо нехтувати такою важливою функцією – вона може врятувати вас у найскладнішій ситуації.

Підсумки

Ми розібралися в тому, чому айфон вимкнувся і більше не вмикається, а також розглянули способи вирішення цієї проблеми. У більшості випадків вона має програмний характер і вирішується відновленням або повторним оновленням телефону. Часто проблема стосується зношеного акумулятора, несправного адаптера живлення та інших дрібних несправностей. І лише в деяких випадках вам знадобиться дорогий ремонт.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ