Зовнішні фактори

1. Розміри

Iphone має значні зовнішні відмінності від підробки. У всьому він виглядає дуже естетично. Бічні рамки плоскі та його зручно тримати. На моноброві мало видно ніяких датчиків. Важливим фактором є вага пристрою. Підробка має незручні і товсті рамки, “плоский” і неестетичної монобров’ю.

2. Камери

Деякі клони оснащуються 4 модулями камер, хоча в оригіналі всього 2 або 3. Але є й ті, хто роблять так само, як і в оригіналі. Тільки якість сильно кульгає. Справжній Iphone має ширококутну камеру і має роздільну здатність 12 мегапікселів.

3. Написи та логотип

На задній частині оригіналу є написи “Designed by Apple in California”, “Assembled in China”, “Iphone”, фірмовий логотип Apple, а також додається серійний номер пристрою. З цього всього копії можуть мати лише надрукований значок Apple. Але найчастіше він замінюється на грушу.

4. Комплектація

Непідробна коробка складається із картону. Сама вона дуже тонка. На ній намальований Iphone із передньої частини, серійний номер та логотип Apple. Єдине, що є у комплектації Iphone 12, це кабель Lightning/USB-C. Копія може мати: блок живлення жахливої ​​якості, дешеві навушники, схожі на EarPods і Apple Lightning.

Ознаки в самому пристрої

1. Система та залізо

Підробка має перероблену версію Android, що нагадує IOS. Разом з цим має поганий процесор, який після 5 хвилин використання почне видавати глюки. Створено клон App Store. Якщо ви спробуєте туди зайти, вас перекине на Play Market. Можна спробувати запустити Antutu, але велика ймовірність, що на підробці навряд чи це вдасться зробити.

2. Роз’єми, слоти та динаміки

У більшості випадків дешеві копії мають роз’єм MINI Usb або Type-C. Але є й ті, хто намагається бути максимально схожим на оригінал та оснащує чимось схожим на Aplle Lightning. Динаміки дуже тихі та “хриплячі”. Можливо, матиме слоти для розширення пам’яті, хоча оригінальна версія їх не має. Крім цього, вона оснащується хорошими та гучними динаміками, а також має справжній Apple Lightning.

Додатковий спосіб відрізнити підробку від цього Iphone 12.

1. Серійний номер

Його можна пробити на офіційному сайті Apple. Вам одразу покажуть всю інформацію про пристрій, якщо номер вірний. Також, коли ви розглядаєте пристрій, варто порівняти номер з коробкою. Якщо вони збігаються, велика ймовірність, що цей пристрій оригінал.