Чому спати поряд із розеткою смертельно небезпечно

Близьке розташування розетки до ліжка може завдати шкоди вашому організму щодня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазвичай слова про те, що електроприлади шкодять організму, сприймаються як бурчання людей похилого віку або новини з розділу «шапочок з фольги». Проте експерти підтверджують, що навіть звичайна розетка може виробляти шкідливе електромагнітне випромінювання.

Час заземлитись

Звичайно, сучасні будівлі будують з урахуванням усіх можливих вимог, і ризик потрапити під опромінення ЕМІ не такий високий. Але за часів «хрущовок» та «сталинок» мало хто замислювався про кабелі заземлення, і шкідливе випромінювання в такій квартирі може перевищувати всі допустимі норми.

Чому це шкідливо?

Поки ви живете спокійним життям, ЕМІ опромінює ваш організм і завдає шкоди, яка стає помітною лише з часом. Перед вами мала частина можливих симптомів:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • головні болі;
  • передчасна втома;
  • порушення сну;
  • розлади ЦНС;
  • гормональні зміни;
  • зниження імунітету.

Третя рука не виросте, але кожен із симптомів може призвести до непередбачуваних наслідків та сильно зіпсувати вам життя. До речі, випромінювання може йти навіть від однієї незаземленої розетки!

Як зрозуміти, що випромінювання надто високе?

Виміряти силу випромінювання допоможе, що очікується, вимірювач або датчик електромагнітного фону. Головні цифри, які вам потрібні, – це показники напруженості електричного поля та індукції магнітного поля. Згідно з документом СанПіН 2.1.2.2645-10, крайні значення становлять 500 В/м та 5мкТл (4 А/м) відповідно.

І це ще не все! Всесвітня організація охорони здоров’я розробила власні норми і вони ще суворіші. За даними ВООЗ, випромінювання має перевищувати 87 В/м (якщо воно електричне) і 0,28 мкТл чи 0,23 А/м (якщо магнітне). Якщо у вашій квартирі «фонить» сильніше – варто задуматися.

І що ж робити?

Насамперед, заземліть усі розетки. Всі ліжка в квартирі повинні стояти не ближче ніж за 1,5 м від розеток. Якщо не користуєтеся електроприладом, обов’язково відключіть його від живлення. І, звичайно, не купуйте неоригінальну та неякісну техніку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.