Названо 7 способів економії заряду батареї на смартфоні

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Рік у рік смартфони стають все потужнішими, технологічнішими і функціональнішими, а відповідно зростає їх енергоспоживання. Стежити за зарядом акумулятора, що залишився, вкрай важливо, адже смартфон став не тільки засобом зв’язку, а й навігатором, платіжним засобом, плеєром і замінив багато інших функцій. Є перевірені способи зменшити витрату заряду батареї та краще зберегти її стан. Вони працюють незалежно від моделі пристрою і саме про них і йтиметься у цій статті.

Реклама

1. Яскравість екрана
Практично 50% споживаної енергії припадає саме на екран смартфона, тому зовсім невелике та ледь помітне для користувача зниження яскравості може продовжити час роботи смартфона.

2. Режим економії заряду
Зараз переважна більшість смартфонів оснащена цим режимом. В основному для економії заряду він керує яскравістю телефону та увімкненими функціями, а також обмежує його продуктивність.

3. Закрити непотрібні програми
На смартфоні працює багато програм у фоновому і часом вони можуть використовувати досить багато його ресурсів. Для економії заряду бажано закрити ті, що не використовуються в даний момент, а по можливості повністю відключити ті, які не потрібні.

4. Відключення GPS
GPS споживає досить багато заряду батареї, його краще включати лише за необхідності при використанні карток та відповідних програм. Для решти випадків іноді достатньо інтернет-зв’язку.

5. Вимкнення інших модулів
Такі модулі, як Bluetooth або NFC, також споживають багато енергії у фоновому режимі. Якщо до смартфону не підключено пристрої, то бажано відключити Bluetooth, а якщо використання NFC є досить періодичним, то краще включати її також тільки при потребі.

6. Повідомлення
Зменшення кількості спливаючих сповіщень може серйозно вплинути на час роботи смартфона. Потрібно вимкнути повідомлення не використовуваним або непотрібним програмам.

7. Правильна зарядка
Сучасні акумулятори краще не повністю розряджати і починати зарядку вже при 20% залишкового заряду. Заряджати краще до значення не нижче 80%, за умови дотримання цих умов акумулятори довше зберігатимуть свою ємність і слугуватимуть власнику гаджета.

Висновок

Всі ці способи є основними і роблять найбільший внесок у зміну рівня заряду смартфона. Звичайно є ще багато факторів, що впливають на нього, починаючи від температури навколишнього середовища, закінчуючи зменшенням рівня гучності, але вони вже не впливають на нього в такій мірі.

І треба пам’ятати, що абсолютно незайвим буде придбання зовнішнього акумулятора (powerbank) для можливих непередбачених ситуацій. Він дозволить повноцінно зарядити смартфон навіть без розетки та практично врятувати в деяких випадках.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ