Як дізнатися, в якому році вийшов ваш телефон і скільки йому залишилося працювати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згодом гаджети починають працювати гірше. Навіть якщо видимих ​​дефектів немає, не варто недооцінювати вік смартфона. Як дізнатися, коли вийшов телефон, читайте у нашій статті.

Про що говорить вік пристрою

Згідно з інформацією на офіційних сайтах виробників, термін служби девайсів не перевищує 2-3 роки. І хоча це не означає, що після цього ваш телефон зітреться в пил, багато базових функцій пристрою можуть серйозно постраждати.

Більшість користувачів буквально не випускають телефон із рук. І, отже, багато хто замислюється про заміну смартфона вже через кілька років. Навіть якщо гаджети продовжувати функціонувати, навряд чи ви зможете отримати той самий рівень комфорту: виникають збої в роботі, зависання та інші проблеми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Способи дізнатися рік випуску телефону

Найпростіший спосіб дізнатися рік випуску телефону – подивитися на коробку смартфона. На ній має бути спеціальна наклейка з наступною інформацією:

  • ім’я моделі;
  • дані про пристрій;
  • серія та країна виробництва;
  • IMEI.

Тут же є і дата виготовлення – місяць і рік. Але цей спосіб підходить тільки для тих, хто має оригінальну коробку від пристрою. А що, якщо її немає?

Вік телефону через програми

Існує кілька програм, які можуть розповісти вам про вік смартфона. Одне з найзручніших – Phone Info. Встановіть його, запустіть та відкрийте вкладку System. Тут у графі “Buld Time” ви побачите дату та час виробництва вашого телефону.

Початок серійного виробництва

Також зорієнтуватися щодо віку девайсу вам допоможе рік випуску моделі. Зазвичай його можна знайти на офіційному сайті виробника або сторонніх ресурсах, наприклад, додаток GSMArena.

Зрозуміло, ваш телефон буде молодшим від загального виходу серії. І з огляду на те, що більшість виробників оновлюють лінійки продукції протягом 2-3 років, можна приблизно здогадатися про вік пристрою. Якщо гаджет досить “старий”, можна пошукати в інтернеті інформацію про зняття цієї серії з виробництва.

Дізнатися вік мобільного телефону особливо важливо в тому випадку, коли ви купуєте пристрій. Особливо це стосується тих випадків, коли гаджет продають без коробки. Інформація про дату провадження дозволить вам переконатися в його справній роботі. Або в тому, що варто пошукати інший варіант для покупки.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.