Чи можна тримати зарядний пристрій у розетці без телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У будь-якого користувача смартфонів хоч раз виникало питання – а чи можна залишати зарядний пристрій у розетці без смартфона? Дійсно, адже незручно щоразу діставати та вставляти його в розетку. А якщо розетка знаходиться десь за диваном чи в іншому незручному місці. А тут, встромив один раз, коли треба, прийшов з телефоном і поставив заряджати. Зручно? Зручно.

Однак можуть виникнути сумніви. А чи безпечно це робити? І що буде із “зарядником”, якщо назавжди залишити його в розетці? Давайте розберемо 3 міфи, і отримаємо чітку відповідь.

1. Споживання електроенергії

Коли телефон не підключений до зарядного пристрою, чи споживає електрику? Так, споживає. Там все-таки стоїть якийсь ніякий генератор. Звичайно він не працює в ту силу, в яку працює при підключенні пристрою, але все ж таки рух є.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За місяць звичайно набереться небагато, з погляду грошей, але за рік набереться непогана сума, адже буде витрачено 2-3 кіловати. Тому з погляду економії електроенергії краще вимикати.

2. Зменшується термін служби

Хороший, недешевий, якісний блок має термін служби близько 6 років. Під час заряджання пристрою ви можете помітити, що блок нагрівається. При відключенні пристрою, охолоджується, однак, не на 100%, невеликий нагрівання воно все ж таки має і без підключеного пристрою.

Власне, тільки через нагрівання термін служби поступово зменшуватиметься. Конденсатори електролітів зношуватимуться, струм буде йти менше належного, і позначиться це на якості зарядки пристрою.

3. Пожежонебезпека

Тут ситуацію можна описати простими словами. Дешева зарядка – немає добре. Якісна та фірмова – це добре. Постійно включена дешева зарядка – дуже погано. Їй забезпечений перегрів, вразлива до стрибків напруги. Дорога і фірмова, найімовірніше це переживе. Але який сенс тримати дорогу зарядку включеної, цим нікому нічого ви не доведете. Простіше заощадити нерви і вберегти себе від неприємностей, і вимикати будь-яку зарядку.

Вагома причина для вимкнення заряджання

Якщо ви живете один, це до вас не відноситься. Але якщо у вашому будинку живуть діти або тварини, це має бути потужним приводом для відключення зарядного пристрою. Пояснювати гадаю не треба, чому краще це зробити.

Підсумок

Ми знаємо, що багато користувачів залишають блоки живлення в розетках і нічого в них не відбувалося. Це не може не радувати. Але все ж таки, завжди краще бути подалі від гріха.

На перший погляд, нічого страшного у залишенні зарядного пристрою в розетці немає. Однак є чимало дрібних неприємних факторів, а також рідкісних, але небезпечних, що краще все ж таки вимикати його.

Якщо зовсім не хочеться смикати блок живлення, купіть подовжувач з кнопкою, і натискайте її, коли знадобиться зарядний пристрій.

Витратьте трохи часу і встановіть його у зручному місці, не в ногах, а щоб був прямо перед очима. Потрібно зарядити пристрій, увімкнули, як зарядився, вимкнули, і всі спокійні та все добре.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.