Кнопкові телефони: чим відрізняються і який вибрати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 6 хв.

Кілька разів на рік кожен шанувальник сучасних технологій, що поважає себе, прилипає до екрану в очікуванні чергової презентації великих компаній-виробників смартфонів, щоб дізнатися, які фішки з’явилися в iPhone і скільки камер буде у нового Samsung.

Реклама

Крутість телефону ми вже давно звикли вимірювати мегапікселями, дюймами екрану, округлістю його граней та іншими інноваційними технологіями. Але чи знали ви, що кількість користувачів кнопкових телефонів в Україні практично дорівнює кількості користувачів смартфонів? За даними мобільних операторів, кнопкові телефони лише нещодавно поступилися смартфонам у чисельності і зараз їх співвідношення практично одно (з невеликою перевагою на користь останніх).

У світі кнопкових пристроїв відбувається багато цікавого, прості «дзвонилки» не померли, а, навпаки, регулярно вистрілюють з черговою класною моделлю, яка стає хітом продажів. Чому одні моделі популярні, а інші ні — вони всі однакові? Чи є відмінності? Звісно, ​​є, і ось які.

Батарея

Як ви там, любителі ультрашвидких смартфонів? Ваш флагман вже може нормально працювати дві доби без підзарядки? Для «кнопочників» це питання навіть не стоїть — вони і раніше працювали кілька днів на одній батареї, а з розвитком технологій кнопкові моделі стали показувати просто божевільні результати. у три-чотири дні, а з кнопковими телефонами пішли ще далі.

Наприклад, Philips Xenium E590 оснащується батареєю ємністю 3100 мАг – для кнопкового телефону одного заряду такого акумулятора вистачить майже на два місяці – неймовірна для будь-якого смартфона цифра. Розмовляти ж ним можна дві доби без підзарядки.

Однак апаратні можливості – далеко не головна складова успіху моделі: 3100 мАч сьогодні мало здивуєш кого. Ключ до «довгожительства» телефону – запатентована енергозберігаюча технологія Xenium: вона у поєднанні з ємним акумулятором та заводськими налаштуваннями та забезпечує рекордний час роботи на одному заряді.

Серед цікавих моделей кнопкових телефонів з гарною батареєю можна також назвати Nokia 110 – акумулятор пристрою має ємність 800 мАг, що, за заявою виробника, дозволяє телефону протриматися близько двох тижнів у режимі очікування – для такої ємності цифра більш ніж гідна.

Зручність експлуатації

Напевно, кожен бодай раз стикався зі складним завданням — навчити бабусю писати СМС або пояснити їй, як перевірити баланс. Літні люди не такі раді технологічному прогресу в смартфонах — вони тільки навчилися користуватися кнопковими телефонами, і ті швидко поступилися позиціями смартфонам. Знову доведеться переучуватися. Чи не доведеться?

Взагалі, люди похилого віку — величезна аудиторія, якій теж потрібно підтримувати зв’язок із близькими, дзвонити та писати. Тому компанії часто розробляють моделі телефонів із початковим прицілом використання старшим поколінням. Як це відбувається? Дуже просто.

Є очевидні речі: великі символи на екрані, великі кнопки, довгий час заряду. Але є менш очевидні, але від цього не менш корисні функції. Наприклад, на задній кришці телефону може бути кнопка SOS, яка програмується на здійснення виклику або на відправлення попередньо встановленого тексту обраному контакту. А після довгого натискання включається гучна сирена, яка приверне увагу оточуючих, — про безпеку ніколи не варто забувати.

Ще одна хитрість — док-станція: літня людина дві третини свого життя не заряджала жодних телефонів, тому може не пам’ятати, що така необхідність існує. У нього завжди був стаціонарний телефон, який мав своє місце. Док-станція вирішує ці проблеми: бабуся поговорить і за звичним сценарієм поверне телефон на «базу», і той почне заряджатися. Це комфортніше як для людини, яка використовує телефон, так і для його рідних, які завжди будуть упевнені, що бабуся з ними на зв’язку. До речі, всі описані вище фішки є у Philips Xenium E207.

Екран

Дисплей не вважається сильною стороною кнопкових телефонів – як мінімум тому, що на передній панелі для нього дуже мало місця. Але, як завжди, з кожного правила є свої винятки. Симпатичний моноблок Philips Xenium E185 не тільки має 2,8-дюймовий екран з непоганою передачею кольорів, але і вже звично для Philips може похвалитися відмінною автономністю – його батареї вистачає майже на два місяці роботи без підзарядки.

Але головний екранний рекордсмен – teXet TM-B409. Діагональ дисплея складає божевільні для класу 3,5 дюйми, а роздільна здатність – 480х320 пікселів. Розглядати фотографії і читати на одному екрані не важко. Цікаво, що перший iPhone мав діагональ 3,5 дюйма — розробка teXet не поступається йому за цим показником, незважаючи на кнопковий форм-фактор.

Якщо вам не потрібен великий екран, немає необхідності купувати саме ті моделі, які перераховані вище – але й в іншу крайність не варто кидатися: в середньому, для комфортного використання краще вибирати телефони з дисплеєм від 2.4 дюйма. Серед них Philips Xenium E2601, Alcatel 2057D, INOI 244Z та багато інших моделей.

Компактність

За останні 10 років слово «лопата» набуло повноцінного другого значення: це настільки ж садовий інструмент, наскільки великий смартфон, що ледве поміщається в долоню, яким через розміри складно користуватися однією рукою. А що, якщо вам потрібні два телефони — один основний, з великим екраном, крутою камерою та високою продуктивністю, а інший для робочих дзвінків чи якихось інших цілей? Вимоги до такого телефону досить зрозумілі: максимальна компактність та тривалий час автономної роботи.

Незважаючи на компактні розміри Philips Xenium E111, модель має два слоти для SIM-карт і може пропрацювати до місяця без підзарядки, а це особливо важливо для робочого телефону.

Надійний захист

Часто кнопкові телефони купують для того, щоб не боятися розбити свій основний смартфон за кілька десятків тисяч гривень. Але й копійчана дзвонилка теж коштує грошей, і замість того, щоб міняти її раз на кілька тижнів, краще купити телефон, що вбивається, зламати який не вийде навіть спеціально. Наприклад, такий MAXVI R1.

Телефон навіть не помітить зливу і спокійно працюватиме навіть при зануренні під воду, а його ємний акумулятор не тільки не залишить вас без зв’язку далеко від цивілізації, але і дозволить поділитися енергією з іншими мобільними гаджетами. Та й такий телефон виглядає максимально брутально.

Мультимедіа

Хто сказав, що кнопковий телефон не може в мультимедіа, напевно, не був знайомий з BQ 2842 Disco Boom і йому подібними гаджетами. Потужні динаміки гаджета, що займають майже всю задню панель, заткнуть за пояс будь-який смартфон і допоможуть забути про необхідність покупки бездротової колонки. І справді, навіщо вона потрібна, якщо у вас під рукою є чудова “аудіосистема”, ще й здатна здійснювати дзвінки?

До того ж, телефон оснащується потужною батареєю і може працювати як повноцінний пауербанк, а великий для кнопкового телефону екран відмінно доповнює його статус мультимедійного пристрою.

Інтернет

Ну і якийсь сучасний телефон без доступу в інтернет. Звичайно, у випадку з кнопковими дзвонилками важлива не так швидкість інтернету, скільки досить великий екран для зручного веб-серфінгу. Тому тут варто вибирати телефони і з підтримкою 4G, і з екраном не менше 2,4 дюйми, і досить ємною батареєю.

Для цього, наприклад, чудово підійде модель Nokia 6300 4G, за допомогою якої ви зможете зайти на улюблений сайт, поспілкуватися з друзями та колегами у месенджерах або переглянути відео на YouTube. Більш того, завдяки режиму точки доступу, телефон навіть дозволить поділитися інтернетом з іншими людьми або ще одним своїм гаджетом без 4G.

Підсумки

Загалом, кнопкові телефони рано списувати з рахунків, їхній ринок, як і раніше, величезний. З’являються нові моделі та технології, до того ж існують сценарії використання, де без простого та надійного кнопочника не обійтися. Вони призначені для різних умов роботи, цілей і людей — і це дозволяє зберігати впевненість, що в найближчі роки милі кнопкові телефони, що викликають ностальгію, нікуди не подінуться.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ