Статті

Названо головні причини повністю відключати техніку з розетки

Share
Час читання: 2 хв.

Ох, це століття високих технологій і електроніки… Скільки у нас у квартирі підключено до мережі різних пристроїв? Комп’ютер, роутер, телевізор, принтер, зарядні пристрої, цифрові приставки – це запитується від будинкової мережі. І, природно, не хочеться щоразу висмикувати вилку з розетки після кожного використання або виходу з квартири. А мама завжди говорила, що виходиш із дому – відключи всі пристрої з розеток (крім холодильника, звісно). Я вважаю, що це дуже хороша звичка, яку треба взяти на озброєння кожному, і чому.

Економимо електроенергію

Пристрої, які не працюють, але підключені до розетки, знаходяться в режимі очікування. Той самий телевізор. Індикаторна лампочка горить, а інфрачервоний датчик чекає на сигнал від пульта. В цей час споживання енергії дуже мало, але воно є. Роутер працює взагалі 24/7 і “їсть” електроенергії приблизно на 25 рублів на місяць. І що ми отримуємо? ТБ, роутер, годинник на мікрохвильовій печі, цифрова TV-приставка, колонка Аліса – набігає непогана сума. Так, не збанкрутуємо, але викидати гроші на вітер теж не треба. Та й не у всіх зарплати як у Москві.

Домашні тварини

У мене є кіт, який любить розлютитися ні з того ні цього і бігати по квартирі. Багато разів він чіпляв лапами дроти і скидав пристрій на підлогу. Якось мало не розбив мій нетбук. А що з котом зробиш? Не бити ж його. Залишається лише самому бути уважним.

Мій звір дроту не гризе, але я чув, що багато таких котів, які цим промишляють. А якщо кабель включено до мережі? Плювати на ізоляцію, кота шкода. Так що чим не привід висмикувати шнур із розетки?

Підвищений знос

Постійно включена в мережу техніка виходить з ладу набагато частіше, ніж та, яку відключають від мережі після використання. А все тому, що сильно страждають блок живлення. Ні, перехідний процес при підключенні пристрою до мережі теж може впливати на довговічність, але не так, як його постійна робота. Можна сказати, втома від роботи є не тільки у людини. Усі електронні компоненти мають свій термін служби (тобто роботи).

Плюс не забуваємо, що в мережі можуть відбуватися стрибки напруги. До речі, раджу підключати усі пристрої через мережевий фільтр. Цей “товариш” врятував чимало комп’ютерів.

Підсумуємо

Друзі, ніхто не говорить про холодильник, опалювальний котел, систему охорони та інші пристрої, які розраховані на довгу постійну роботу. Але ті пристрої, які ми використовуємо періодично, краще відключати з розетки після відключення.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    YouTube масово блокує акаунти та канали по всьому світу, але проблему можна вирішити

    Деякі користувачі YouTube зіткнулися з блокуванням своїх облікових записів або каналів. Поштою їм надійшло повідомлення…

    04.10.2024

    Три топові моделі Galaxy від Samsung перестали працювати після оновлення

    Користувачі кількох моделей Samsung Galaxy масово скаржаться в мережі на те, що пристрої вийшли з…

    04.10.2024

    Microsoft запатентувала смартфон із 360-градусним обертанням екрану

    Microsoft запатентувала доладний смартфон з 360-градусним обертанням екрана, який може трансформуватися в смартфон, планшет або…

    04.10.2024

    Samsung випустить One UI 7 пізніше, ніж планувалося

    Після багатьох чуток і витоків Samsung нарешті розкрила терміни виходу бета-версії One UI 7 для…

    04.10.2024

    Apple представила нову версію iOS 18.0.1

    Apple випустила оновлення iOS 18.0.1, яке містить важливі виправлення помилок та оновлення системи безпеки для…

    04.10.2024

    Двоє китайців отримали тюремний термін за шахрайство з iPhone на суму $2,5 млн

    У США двох громадян Китаю засудили до ув'язнення за шахрайство щодо Apple. Хаотянь Сунь та…

    04.10.2024