Статті

Топ-5 фактів про флешки, які ви могли не знати

Share
Час читання: 2 хв.

USB-флешка є практично у кожного користувача комп’ютера. Ніхто не морочиться – працює і добре. Але буває, що при черговому підключенні до ПК вона перестає читатися або файли на ній відсутні. А ще трапляється, що робота з файлами утруднена через те, що накопичувач гальмує. Підготував для вас 5 нюансів роботи з флешкою, які краще знати. Підпишіться на мій блог, щоб не пропустити нові цікаві публікації і не забудьте поставити лайк.

На флешці не потрібно зберігати файли

USB флеш-накопичувач за своєю архітектурою дуже примітивний і не призначений для зберігання файлів у довгостроковій перспективі. Так, є флешки, на яких і 15 років файли зберігаються, але це виняток більше, ніж правило. Даний накопичувач призначається для перенесення файлів від пристрою А до пристрою Б. Для того, щоб зберігати інформацію, краще використовувати зовнішній HDD-накопичувач. Довіряти flash-накопичувачу в даному випадку точно не варто.

Флешку потрібно періодично форматувати

Для того, щоб флешка працювала швидко, її потрібно періодично форматувати через вбудовану у Windows утиліту. Це дозволить скинути помилки, що накопичилися у файловій системі. Не забувайте, що форматування призводить до видалення всіх даних на накопичувачі.

Найкраще форматувати флешку у форматі NTFS або exFAT. А якщо у вас застарілий ПК, то використовуємо класику — FAT32. Не варто робити глибоке форматування, це веде до зносу пристрою. Достатньо швидкого форматування для видалення помилок.

У флешки є ресурс

Дані на флешці зберігаються усередині мікросхеми за допомогою електричного заряду. Згодом осередки мікросхем деградують і можуть зберігати його. Чим більше інформації ви записуєте та видаляєте, тим швидше флешка деградує. Подивитися ресурс можна за допомогою спеціального софту, який краще підібрати за моделлю накопичувача. Звідси висновок: флешку потрібно раз на пару років (а може, й раніше) оновлювати. Тут все залежить виключно від інтенсивності використання.

Зберігайте флешку правильно

USB-накопичувач потрібно зберігати у сухому місці за кімнатної температури. Також важливою є відсутність сонячних променів і сильного електромагнітного поля. Якщо ви часто переміщаєтеся з флешкою ​​електричним громадським транспортом (тролейбус, метро, ​​трамвай), то є ризик, що електромагнітні хвилі сприяють пошкодженню файлів.

Не купуйте надто недорогі накопичувачі

Краще брати накопичувачі відомих брендів – SanDisk, Transcend, Samsung, Kingston. Використання пристроїв безіменних компаній підвищує ризик форс-мажору. Траплялися такі випадки, що флешка на одному ПК читається, а на іншому ні. Або зовсім перестає зчитуватися після запису. Вибирати USB-накопичувач краще, виходячи з відгуків і оглядів у мережі – перший-ліпший точно не варто брати.

Флешка повинна працювати в стандарті USB 3.0 або вище, пристрої з підтримкою USB 2.0 вважаються на сьогоднішній день морально застарілими.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Google тестує нову функцію для боротьби з фейковими сайтами

    Google тестує нову функцію, щоб допомогти користувачам знаходити надійні компанії у мережі. В рамках експерименту,…

    04.10.2024

    YouTube масово блокує акаунти та канали по всьому світу, але проблему можна вирішити

    Деякі користувачі YouTube зіткнулися з блокуванням своїх облікових записів або каналів. Поштою їм надійшло повідомлення…

    04.10.2024

    Три топові моделі Galaxy від Samsung перестали працювати після оновлення

    Користувачі кількох моделей Samsung Galaxy масово скаржаться в мережі на те, що пристрої вийшли з…

    04.10.2024

    Microsoft запатентувала смартфон із 360-градусним обертанням екрану

    Microsoft запатентувала доладний смартфон з 360-градусним обертанням екрана, який може трансформуватися в смартфон, планшет або…

    04.10.2024

    Samsung випустить One UI 7 пізніше, ніж планувалося

    Після багатьох чуток і витоків Samsung нарешті розкрила терміни виходу бета-версії One UI 7 для…

    04.10.2024

    Apple представила нову версію iOS 18.0.1

    Apple випустила оновлення iOS 18.0.1, яке містить важливі виправлення помилок та оновлення системи безпеки для…

    04.10.2024