Топ-5 фактів про флешки, які ви могли не знати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

USB-флешка є практично у кожного користувача комп’ютера. Ніхто не морочиться – працює і добре. Але буває, що при черговому підключенні до ПК вона перестає читатися або файли на ній відсутні. А ще трапляється, що робота з файлами утруднена через те, що накопичувач гальмує. Підготував для вас 5 нюансів роботи з флешкою, які краще знати. Підпишіться на мій блог, щоб не пропустити нові цікаві публікації і не забудьте поставити лайк.

Реклама

На флешці не потрібно зберігати файли

USB флеш-накопичувач за своєю архітектурою дуже примітивний і не призначений для зберігання файлів у довгостроковій перспективі. Так, є флешки, на яких і 15 років файли зберігаються, але це виняток більше, ніж правило. Даний накопичувач призначається для перенесення файлів від пристрою А до пристрою Б. Для того, щоб зберігати інформацію, краще використовувати зовнішній HDD-накопичувач. Довіряти flash-накопичувачу в даному випадку точно не варто.

Флешку потрібно періодично форматувати

Для того, щоб флешка працювала швидко, її потрібно періодично форматувати через вбудовану у Windows утиліту. Це дозволить скинути помилки, що накопичилися у файловій системі. Не забувайте, що форматування призводить до видалення всіх даних на накопичувачі.

Найкраще форматувати флешку у форматі NTFS або exFAT. А якщо у вас застарілий ПК, то використовуємо класику — FAT32. Не варто робити глибоке форматування, це веде до зносу пристрою. Достатньо швидкого форматування для видалення помилок.

У флешки є ресурс

Дані на флешці зберігаються усередині мікросхеми за допомогою електричного заряду. Згодом осередки мікросхем деградують і можуть зберігати його. Чим більше інформації ви записуєте та видаляєте, тим швидше флешка деградує. Подивитися ресурс можна за допомогою спеціального софту, який краще підібрати за моделлю накопичувача. Звідси висновок: флешку потрібно раз на пару років (а може, й раніше) оновлювати. Тут все залежить виключно від інтенсивності використання.

Зберігайте флешку правильно

USB-накопичувач потрібно зберігати у сухому місці за кімнатної температури. Також важливою є відсутність сонячних променів і сильного електромагнітного поля. Якщо ви часто переміщаєтеся з флешкою ​​електричним громадським транспортом (тролейбус, метро, ​​трамвай), то є ризик, що електромагнітні хвилі сприяють пошкодженню файлів.

Не купуйте надто недорогі накопичувачі

Краще брати накопичувачі відомих брендів – SanDisk, Transcend, Samsung, Kingston. Використання пристроїв безіменних компаній підвищує ризик форс-мажору. Траплялися такі випадки, що флешка на одному ПК читається, а на іншому ні. Або зовсім перестає зчитуватися після запису. Вибирати USB-накопичувач краще, виходячи з відгуків і оглядів у мережі – перший-ліпший точно не варто брати.

Флешка повинна працювати в стандарті USB 3.0 або вище, пристрої з підтримкою USB 2.0 вважаються на сьогоднішній день морально застарілими.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ