Статті

Топ-5 фатальних помилок під час заряджання телефону

Share
Час читання: 2 хв.

Важко уявити сучасну людину без гаджетів. За допомогою смартфона ми можемо залишатися на зв’язку, але і бути в курсі всіх новин, стежимо за часом, а також розважати себе різними іграми та додатками. Смартфон, як і будь-яка інша техніка вимагає постійної підзарядки. Більшість людей навіть не мають на увазі, що кожен день заряджають свій гаджет неправильно, скорочуючи працездатність батареї телефону. Наведемо 5 основних помилок під час заряджання смартфона.

1. Уникати повної розрядки

Раніше вважалося правильним, ставити телефон на зарядку тільки у тому випадку, коли індикатор зарядки показував менше 5%, а то й повну розряду. На сьогоднішній день це твердження вважається міфом. Такі маневри спричинять зменшення ємності батареї. Краще заряджати пристрій, коли відсоток заряджання не знижується нижче 20.

2. Уникати повної зайняли

Звучить, звичайно, не зазвичай, але експерти стверджують, що заряджати смартфон до 100% також не рекомендується. Оптимальним зарядом телефону коливається між 40 і 80 відсотками. Саме тому не варто залишати телефон на зарядці на ніч. Багато хто впевнений, що сучасні моделі гаджетів автоматично відключаються від зарядки при 100%. Це не зовсім так. Повного відключення немає і навантаження на елементи живлення зберігається.

3. Не заощаджуйте на зарядних пристроях

Найкраще користуватися оригінальною зарядкою від телефону. Різні китайські аналоги або зарядки від інших електронних пристроїв швидко виведуть з ладу батарею вашого смартфона.

4. Дайте телефону спокій

Експерти настійно рекомендують не використовувати телефон у процесі заряджання. Особливо це стосується ігор та перегляду відео на смартфоні, коли він підключений до мережі. Надмірна напруга може призвести до перегріву елементів живлення.

5. Погляньте на градусник

Мало хто звертає увагу на цей нюанс, але заряджати телефон на холоді чи спеку, безумовно, не варто. У таких умовах на батарею телефону обрушується колосальне навантаження, що також може призвести до її швидкого перегріву та поломки.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Оприлюднено інформацію про стан російської ядерної зброї

    Росія вважається другою у світі за ядерним потенціалом. На першому місці - США. В окупантів…

    30.09.2024

    Експерти з’ясували, що ШІ може стежити за користувачами

    Дослідник Йоган Рейбергер виявив вразливість у macOS-версії ChatGPT, яка дозволяє зловмисникам встановлювати шпигунське програмне забезпечення.…

    30.09.2024

    Twitter (X) втратила 78,7% вартості після покупки Ілоном Маском

    Вартість Twitter, перейменованої на X після покупки Ілоном Маском, різко впала, за оцінками консалтингової фірми…

    30.09.2024

    Британець замість iPhone 16 Pro отримав від Apple два блокноти

    У Великобританії чоловік замовив на офіційному сайті компанії Apple новий iPhone 16 Pro, але в…

    30.09.2024

    Microsoft випустила для ознайомлення безкоштовні версії Windows 11

    Компанія Microsoft представила безкоштовні ознайомчі версії Windows 11 перед виходом великого оновлення 24H2. Як правило,…

    30.09.2024

    Новий MacBook Pro на базі M4 отримає вдвічі більше ОЗП

    Авторитетний інсайдер під ніком ShrimpApplePro поділився у сервісі мікроблогів X фотографією упаковки базового 14-дюймового MacBook…

    30.09.2024