Топ-5 фатальних помилок під час заряджання телефону

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Важко уявити сучасну людину без гаджетів. За допомогою смартфона ми можемо залишатися на зв’язку, але і бути в курсі всіх новин, стежимо за часом, а також розважати себе різними іграми та додатками. Смартфон, як і будь-яка інша техніка вимагає постійної підзарядки. Більшість людей навіть не мають на увазі, що кожен день заряджають свій гаджет неправильно, скорочуючи працездатність батареї телефону. Наведемо 5 основних помилок під час заряджання смартфона.

Реклама

1. Уникати повної розрядки

Раніше вважалося правильним, ставити телефон на зарядку тільки у тому випадку, коли індикатор зарядки показував менше 5%, а то й повну розряду. На сьогоднішній день це твердження вважається міфом. Такі маневри спричинять зменшення ємності батареї. Краще заряджати пристрій, коли відсоток заряджання не знижується нижче 20.

2. Уникати повної зайняли

Звучить, звичайно, не зазвичай, але експерти стверджують, що заряджати смартфон до 100% також не рекомендується. Оптимальним зарядом телефону коливається між 40 і 80 відсотками. Саме тому не варто залишати телефон на зарядці на ніч. Багато хто впевнений, що сучасні моделі гаджетів автоматично відключаються від зарядки при 100%. Це не зовсім так. Повного відключення немає і навантаження на елементи живлення зберігається.

3. Не заощаджуйте на зарядних пристроях

Найкраще користуватися оригінальною зарядкою від телефону. Різні китайські аналоги або зарядки від інших електронних пристроїв швидко виведуть з ладу батарею вашого смартфона.

4. Дайте телефону спокій

Експерти настійно рекомендують не використовувати телефон у процесі заряджання. Особливо це стосується ігор та перегляду відео на смартфоні, коли він підключений до мережі. Надмірна напруга може призвести до перегріву елементів живлення.

5. Погляньте на градусник

Мало хто звертає увагу на цей нюанс, але заряджати телефон на холоді чи спеку, безумовно, не варто. У таких умовах на батарею телефону обрушується колосальне навантаження, що також може призвести до її швидкого перегріву та поломки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ