Статті

Смартфон нагрівається: топ-7 порад, як зберегти пристрій у безпеці

Share
Час читання: 2 хв.

Телефон – не просто прилад, що дозволяє людям спілкуватися, це складний пристрій, що складається з багатьох схем. Заглянувши під корпус, можна знайти потужний процесор, здатний виконати будь-які поставлені перед ним завдання. Будь-який гаджет під час роботи виділяє тепло. Але якщо це відбувається занадто часто, то є привід задуматися.

1. У жарку пору року прилад може нагріватися через підвищену температуру повітря. Якщо залишити телефон у машині, то перегрів станеться досить швидко. Щоб уникнути наслідків, необхідно влітку не навантажувати апарат, давати можливість охолонути. Забороняється тримати апарат під час заряджання під прямим сонячним промінням.

2. Будь-які ігри, програми та відеозйомки створюють для процесора підвищене навантаження. Якщо користувач інтенсивно використовує смартфон, апарат може не просто нагріватися, але і досить швидко розряджатися. Особливо сильно буде нагріватися телефон, що знаходиться в чохлі, тому що важко тепловідведення. У деяких випадках досить просто зняти чохол, щоб охолодження проходило швидше. Якщо після використання апарат сильно нагрівається, значить він просто не розрахований на навантаження, з якими йому доводиться стикатися. Забезпечити телефон можна, якщо зменшити якість зображення.

3. Ще одна причина нагрівання телефону – поганий зв’язок, який забезпечує стільниковий оператор. Якщо сигнал слабкий – процесору доводиться зазнавати надмірного навантаження. Якщо користувач знаходиться в зонах зі слабким покриттям мобільного зв’язку, то є сенс переключити апарат на режим польоту.

4. Експерти рекомендують не використовувати апарат під час заряджання, оскільки телефон сильно нагріватиметься. Крім того, причиною перегріву може стати неякісний пристрій.

5. Якщо одночасно увімкнути кілька модулів бездротового зв’язку, збільшується навантаження на процесор. Краще уникнути таких ситуацій та використовувати модулю по черзі.

6. Встановлені програми можуть спричинити надмірне перегрівання пристрою. Велика кількість тимчасових файлів не тільки забиває пам’ять, а й уповільнює роботу процесора. Щоб убезпечити апарат, рекомендується відстежити, яка саме програма сприяє перегріву телефону. Фахівці радять один раз на тиждень видаляти сміття, очищуючи пам’ять смартфона.

7. Найпопулярнішою причиною перегріву може бути вірус, що потрапив усередину пристрою. Необхідно встановити на смартфон потужний антивірус. Якщо не виходить позбутися шкідливого вірусу, необхідно видалити всі налаштування до заводських. Але перед цим є сенс скопіювати важливі документи та фотографії.
Щоб убезпечити смартфон від перегріву, необхідно суворо дотримуватись правил експлуатації.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    В мережу потрапили якісні рендери Google Pixel 9a

    Основні моделі смартфонів лінійки Google Pixel 9 вже представлені, наступною моделлю стане бюджетний Pixel 9a.…

    30.09.2024

    Тест швидкості зарядки iPhone 16 Pro Max: що міф, а що правда

    У світі технологій часто трапляється так, що очікування не відповідають реальності. Це вкотре підтвердилося з…

    30.09.2024

    Користувачі PlayStation 5 скаржаться на рекламу в інтерфейсі консолі

    Нещодавнє оновлення для PlayStation 5, випущене у вересні, додало персоналізований простір Welcome Hub з новими…

    30.09.2024

    Ціна на флагманські смартфони може зрости через дорогі процесори

    У жовтні Qualcomm і MediaTek представлять свої нові флагманські процесори для смартфонів - Snapdragon 8…

    30.09.2024

    Epic Games продовжує боротьбу з Google через магазин додатків

    Epic Games продовжує боротьбу з Google у рамках судового розгляду, звинувачуючи корпорацію у порушенні антимонопольного…

    30.09.2024

    У США почав працювати новий сервіс Starlink

    SpaceX приступила до тестування в США свого сервісу Starlink Direct To Cell (DTC), який дозволяє…

    30.09.2024