Як вибрати телефон чи смартфон літній людині

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент телефон чи смартфон – це майже завжди необхідний атрибут життя, адже за його допомогою відбувається спілкування, пошук інформації та інколи навіть робота.

Але чи потрібен дорогий багатофункціональний телефон людям похилого віку, чи достатньо звичайного кнопкового і буде розказано в цій статті.

Кнопковий телефон

У більшості людей похилого віку є проблеми із зором, які можуть і зовсім позбавити можливості використання смартфона навіть за наявності у нього великого екрану. Зрозуміло, прогрес не стоїть на місці і є навіть спеціальні програми для керування смартфоном, якими користуються навіть незрячі люди. Але навіть при всьому цьому людям похилого віку навчатися новому складніше, а звичні кнопки куди простіше і особливо не треба нічого навчатися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Саме таким людям похилого віку краще купувати кнопковий телефон, особливо якщо їм потрібна тільки функція дзвінка і годинника. Адже навіщо переплачувати?

Плюси кнопкового телефону це: простота, час роботи та ціна.
Мінуси ж це: відсутність камери, доступу до інтернету та обмежений функціонал.

На що важливо звернути увагу під час вибору кнопкового телефону?

Є ряд вкрай важливих для людей похилого віку критеріїв зручного їм кнопкового телефону:

  1. Великий розмір кнопок
  2. Великий яскравий екран
  3. Досить гучні динаміки
  4. Акумулятор з великим об’ємом
  5. Міцний корпус телефону

Звичайно, це список тільки основних, деяким потрібні додаткові функції на кшталт ліхтарика і камери, але це вже суто індивідуально.

Смартфон

З кожним роком кількість людей похилого віку, які мають смартфон, зростає і це не стає чимось незвичайним. Сучасні смартфони часом також мають додаткові функції для зручності використання та спрощення інтерфейсу для таких людей. Сенсорні екрани також стали більш яскравими, великими та чуйними порівняно з тими, що були лише 10 років тому.

На що важливо звернути увагу під час вибору смартфона?

  • Екран. Він має бути досить великим і яскравим. Після покупки бажано відразу виставити в налаштуваннях великий шрифт. Це дозволить легше керувати смартфоном, писати повідомлення, здійснювати дзвінки тощо.
  • Акумулятор. Важливо вибирати моделі з великою ємністю акумулятора, найкраще не менше ніж 3000 мАг. Літні люди не завжди стежать за зарядом акумулятора так старанно як молодші користувачі і можуть просто не помітити, як він розрядився.
  • Міцний корпус. Найкраще вибирати протиударні моделі або моделі із пластику. Вони і дешевші, і чиняться куди простіше. Випадково упустити смартфон у такому віці можна набагато частіше.
  • Зручний інтерфейс. Деякі конкретні операційні системи можуть бути спеціально налаштовані так, щоб управління функціями смартфона було обмежене і допускало зміну лише дійсно необхідних з них. Включення функції Bluetooth звичайно не так страшно і лише прискорює розряд батареї, але включена функція авіарежиму може зробити смартфон недоступним для отримання дзвінків.

Який у результаті вибрати?

Насамперед варто виходити з необхідних функцій та бюджету. Кнопкового телефону буде більш ніж достатньо для звичайних дзвінків, але якщо потрібен доступ до інтернету, месенджери, камера і багато інших можливостей, які дає сучасний смартфон, то потрібен саме він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.