Чи правда, що від кабелю залежить швидкість зарядки смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазвичай люди багато уваги приділяють вибору блоку живлення для зарядки і забувають про кабелі. Подібний підхід, на думку користувача нашого сайту, – не зовсім правильний.

В Інтернеті ведеться безліч суперечок з приводу того, чи залежить від довжини кабелю швидкість заряджання пристрою. Насправді така залежність справді є. І чим довше кабель, тим довше заряджатиметься смартфон від одного і того ж адаптера (блоку живлення). Також укорочувати провід сенсу немає у двох випадках: якщо апарат не сприймає більш високу напругу або якщо зарядний блок може працювати тільки при певних значеннях.

Важливою є також товщина кабелю для зарядки. Чим більший діаметр дроту, тим вище у кабелю пропускна здатність. Але потрібно дивитися саме на калібр внутрішнього плетіння.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Калібр на упаковці або характеристики кабелю вказується в наступному вигляді: 28/28 AWG. Перше число – це калібр проводів, які передають інформацію, друге – калібр живлячих. І що менше другий показник, то краще для швидкості зарядки.

Якщо ваш пристрій не підтримує швидку зарядку, то взагалі немає сенсу купувати товсті кабелі. Товщину (тобто калібр) варто збільшувати лише тоді, коли вам необхідно отримати ту саму швидкість зарядки, але з довшим кабелем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.