Ось чому може гальмувати Wi-Fi-роутер

Чи знаєте ви, що домашній інтернет може гальмувати через Wi-Fi-роутер? Адже він архітектурно є невеликим комп’ютером, в якому є пам’ять, процесор і накопичувач інформації.
Дам кілька порад щодо профілактики Wi-Fi-роутера:
1. Періодично потрібно оновлювати прошивку пристрою. Це робиться через адміністраторський розділ (дані вказані на наклейці). Якщо модель підтримує автоматичне оновлення прошивки, краще виставити цю опцію. Встановлення апдейтів може вирішити проблеми з повільною роботою пристрою.
2. Раз на місяць потрібно перезавантажувати роутер. Достатньо просто витягнути та вставити блок живлення від пристрою. При такому перезавантаженні відбувається очищення оперативної пам’яті пристрою. З нею йдуть і накопичені помилки під час роботи, куди ж без них. Роутер починає працювати трохи бадьоріше.
3. Щорічно бажано робити скидання пристрою до заводських налаштувань з подальшим оновленням прошивки. Це потрібно для того, щоб усунути помилки, які записалися в постійну пам’ять девайса, та виправити можливі проблеми з некоректними оновленнями прошивки.
4. Періодично оглядайте корпус Wi-Fi-роутера щодо сильного нагрівання та деформації. Пристрій нагрівається під час роботи, але може перегріватись. Таку ж увагу слід приділити і блоку живлення.
Також варто розуміти, що роутер, який ви купили багато років тому, сильно відрізнятиметься від сучасного маршрутизатора — як за якістю, так і за швидкістю. Раз на 5 років краще міняти Wi-Fi-роутер на новий та сучасний. Зараз в моду входить Wi-Fi на 6 ГГц – на цій частоті в рази менше перешкод, ніж на звичайному 2.4 чи 5-частотному діапазоні. Відповідно, при використанні сучасного роутера якість доступу до мережі буде вищою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.