Як правильно заряджати сучасні смартфони: завдяки цьому акумулятор прослужить вам довше

З часом батарея зношується у будь-якого смартфона. Причому іноді самі користувачі навіть сприяють цьому, не підозрюючи про це. Ось як правильно потрібно заряджати смартфон, щоб використовувати його якнайдовше.

Перш за все потрібно знати, що розрядка смартфона до 0% погано позначається на самому пристрої і на його акумуляторі. У цьому випадку робота операційної системи переривається, а щоб відновити її потрібно буде ще більше енергії. Найкраще тому на зарядку ставити телефон, у якого залишилося 10-20% заряду.

А ще до 100% теж краще смартфон не заряджати. А якщо ви ставите пристрій на зарядку на всю ніч, це теж шкодить його роботі. У разі апарат може навіть перегрітися.

Крім того, не варто відразу ж ставити на зарядку смартфон, якщо він побував на сонці (спекотного дня) або на морозі. Краще зачекайте, поки він охолоне або зігріється. А якщо спекотно в самому приміщенні, то зніміть із пристрою чохол і покладіть смартфон у прохолодне місце. В ідеалі користуватися смартфоном потрібно за температури +16 до +22 градусів Цельсія.

Під час заряджання краще також не навантажувати смартфон та не користуватися ним. Так він не перегріється та зарядиться швидше.

Буває так, що згодом кабель для заряджання ламається. Багато хто в цьому випадку вирішує купити на заміну неоригінальний кабель. Але він може бути поганої якості та може не дати потрібної сили струму. Крім того, швидкість зарядки в цьому випадку буде меншою, ніж з оригінальним кабелем.пора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я