Названо топ-5 неочевидних функцій у Telegram

Symbolic photo: The logo of the instant messaging service Telegram can be seen on a smartphone. Berlin, January 20, 2022
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Робота з повідомленнями в месенджері не завжди комфортна, але багато хто з нас уже не може обійтися без щоденного листування. Цей процес можна зробити приємнішим та зручнішим за допомогою п’яти неочевидних функцій.

По-перше, Telegram можна переглядати отримані повідомлення так, щоб співрозмовник про це не дізнався. Це відносно нова функція перегляду повідомлення в месенджері.

“Для цього в оновленій версії програми Telegram на головному екрані необхідно утримувати діалог, що вас цікавить, і в другому екрані прочитати нові повідомлення, а також догортати до будь-якого місця у вашому листуванні. При цьому повідомлення залишатиметься непрочитаним”, — зазначив експерт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також він нагадав, що в 2020 році в месенджері з’явилася функція, про яку знають далеко не всі сьогоднішні користувачі — сортування чатів по папках. Щоб створити папку, необхідно утримувати іконку Чати, відповідний функціонал з’явиться “далі”. Назви папок можна надавати будь-які та їх кількість не обмежена. 

“Месенджер має високий рівень інформаційної насиченості, тому сортування чатів і каналів – це вкрай корисна функція.

Для тих, хто боїться надіслати повідомлення пізно ввечері або надто рано вранці, Telegram має можливість ставити на відправку на запланований час або без звуку. Перед надсиланням повідомлення можна натиснути стрілку відправки та вибрати, чи надіслати повідомлення “без звуку” навіть якщо у вашого співрозмовника налаштовані повідомлення. Також можна натиснути “надіслати пізніше” і вибрати дату/час.

“Опція вкрай зручна, тому що дозволяє запланувати відправлення повідомлення до будь-якого періоду часу, щоб не відволікати співрозмовника вночі або не забути надіслати важливе повідомлення на початку робочого дня”. – зазначив експерт.

Ще однією прихованою функцією в месенджері є вбудований переклад повідомлень іншою мовою. Увімкнути видимість цієї опції можна в налаштуваннях у розділі “Мова”, там же можна вибрати мову, яку не потрібно перекладати, наприклад, українську.

П’ята цікава функція Telegram, про яку мало хто знає, — копіювання тексту на картинках та його використання у повідомленнях.

“Для цього необхідно відкрити надіслану картинку в діалозі чи обраному, натиснути на іконку у правому верхньому кутку. Текст, який система розпізнає та підсвітить, можна скопіювати та вставити у необхідне місце”, – підсумував перелік фахівець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.