Відомо, як пришвидшити роботу старого смартфона на системі Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є така тенденція, купувати кожних декілька років нові смартфони. З однієї сторони це правильно, бо технології постійно розвиваються, операційні системи та додатки змінюються, функції додаються. Старі смартфони не можуть підтримувати усі нововведення. Але що робити, якщо можливості купити новий телефон немає, а старий вже почав добряче гальмувати? Невже немає виходу із ситуації? Насправді не все так погано. Є декілька порад, як пришвидшити роботу вашого застарілого смартфона не купуючи новий. Звісно, наші поради не допоможуть з усіма проблемами в системі, але частину точно вирішать і пристрій точно почне працювати хоча б трохи швидше.

Оновлення

Завжди всім треба пам’ятати, що оновлення системи це добре. Є люди, які намагаються з цим посперечатись і вони впевнені, що оновлення ні до чого хорошого не призводять. Така думка дуже помилкова, бо по-перше, оновлення виходять не постійно, а лише в визначений термін (наприклад два роки після виходу телефону), далі розробники перестають підтримувати старі моделі. По-друге, оновлення виправляють багато помилок та вразливостей. Це завжди допомагає зробити смартфон трохи швидшим та кращим. Тому ніколи не нехтуйте оновленнями, якщо побачили, що воно доступне на вашому пристрої.

Пам’ять

Це ще одна величезна проблема багатьох користувачів. Людина купує смартфон, спокійно ним користується, бо він ж новий, а потім виходить, що закінчилась пам’ять. Куди ж вона поділась? Усі додатки при завантаженні зберігають кеш, який нікому не потрібен і його потрібно чистити. Та й взагалі смартфони на системі Android часто забиваються різним сміттям. Те ж саме стосується різних непотрібних програм, які люди завантажують, а потім не користуються і величезної кількості фото/відео. Потрібно пам’ятати, що для коректної та швидкої роботи смартфона, потрібно щоб на ньому було вільне місце. Це вкрай необхідно. Тому час від часу очищайте кеш за допомогою вбудованих або завантажених програм, передивляйтесь та видаляйте зайві додатки та чистіть зроблені фото/відео, бо буває, що знімків декілька однакових і це займає багато місця.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Акумулятор

Він грає також важливу роль в роботі смартфона. В батареї є тенденція з часом зношуватись, тому доводиться слідкувати за її станом та при потребі замінювати. А взагалі, якщо хочете, щоб ваш акумулятор працював довше і без проблем, то бережіть його від надто високих і низьких температур. Вони дуже негативно можуть вплинути на подальшу роботу.

Додатки

Якщо у вас відкрито багато програм одночасно, це перенавантажує оперативну пам’ять, а значить зменшує продуктивність. Багато людей люблять повідкривати різні додатки, в кожному потрохи посидіти і все. В результаті купа програм працюють на фоні, а нормально на всю потужність жодна. Просто потрібно кожен раз після завершення роботи закривати кожен додаток і лише після того відкривати новий. Така проблема не знайома тим, в кого нові смартфони, але якщо пристрою вже кілька років, то додатки його дуже перевантажують.

Тема

В смартфонах на Андроїді можна вибирати та змінювати теми. Вони є настільки різноманітні, що й вибрати часом тяжко. Якщо у вас старий телефон і вже трохи гальмує, то слід встановити саму просту стандартну тему. Всі анімації, відео і т.д. дуже навантажують систему і вона не може функціонувати так як раніше, хоча й виглядає це стильно.

Скидання до заводських налаштувань

Якщо ви використали всі попередні способи, але ситуація не змінилась, то залишається скинути смартфон до заводських налаштувань. Це завжди допомагає, бо система очищається і стає такою, як була на початку. Але перш ніж це зробити, треба зберегти кудись в інше місце або на хмару всі фото та відео, те ж саме стосується документів і важливих файлів. Не забудьте переписати контакти та паролі/логіни. Вони всі струться після скидання. Взагалі телефон стає ніби тільки з магазину, тому все важливе треба скопіювати, щоб не втратити і з легкістю відновити.

Отож, не варто відразу хвилюватись і думати, що доведеться купувати новий смартфон, якщо старий почав гальмувати. Можна скористатись цим переліком правил, а деякі з них взагалі взяти собі за звичку. Тоді ваш пристрій буде добре працювати довгі роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.