Що відомо про Apple Watch Series 9: дизайн, дата виходу та ціна

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо запитати будь-якого власника Айфона, який розумний годинник найкращий, то практично кожен відповість, що це Apple Watch. І з цим важко посперечатися. Рівень синхронізації iPhone і годинника Apple знаходиться на такому рівні, який іншим виробникам навіть не снився. Однак останні кілька поколінь Apple Watch схожі одна на одну як дві краплі води, і знайти якісь відмінності між ними відразу знайти практично неможливо. З цієї причини багато хто відклав оновлення годинника до цього року.

Приблизна інформація щодо майбутнього iPhone 15 та iOS 17 вже почала з’являтися, а отже, настав час перших подробиць про наступне покоління Apple Watch. Розповідаємо все, що відомо про Apple Watch Series 9 і розбираємося, коли чекати нову модель і за якою ціною.

Якими будуть Apple Watch 9

Перше, що турбує більшість користувачів, які чекають на нову модель Apple Watch — це дизайн. Відразу скажу, що цілих годин від Apple точно не буде. Компанія з Купертіно продовжить експлуатувати прямокутний варіант годинника, що вже став класичним. Однак він може зазнати деяких змін. Apple Watch Ultra Apple відмовилася від екрану із закругленим склом і зробила його повністю плоским. Така конструкція значно міцніша і виглядає цікавіше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розмови про Apple Watch з плоскими гранями , такими ж, як у iPhone 12 і новіших моделях, ходять вже давно. Але ще жодного разу Apple не була такою близькою до реалізації цього задуму. Плоске скло протестоване, а значить, зробити такі ж грані не складе великої праці. Саме тому портал Macworld вважає, що саме Apple Watch Series 9 отримають новий дизайн. Хоча особисто я в цьому дуже сумніваюся. Мені здається, що в Купертіно продовжать експлуатувати зовнішній вигляд годинника, що полюбився багатьом. Але якщо в Apple хочуть різкого стрибка продажів, то щось з дизайном зробити вже час.

Характеристики Apple Watch 9

Хотілося б побачити Apple Watch Series 9 і новий процесор. Не як було з попередніми трьома поколіннями, коли чіпсет просто змінював назву , а основні характеристики залишалися колишніми, а новий процесор, який гарантує ще кращу продуктивність і більший запас міцності.

Багато хто хоче побачити в наступному поколінні Apple Watch і нові дисплеї MicroLED , які мають більшу пікову яскравість, ніж звичайний OLED, що використовується в них зараз. Однак за всіма витоками, чекати його появи слід не раніше 2024 року, і то спочатку тільки в топових Apple Watch Ultra . Тому розраховувати на нього точно не варто.

Користувачі за кордоном давно мріють і про появу 5G в Apple Watch . Але на поточному етапі ця технологія дуже енерговитратна. І якщо для смартфона вона підходить ідеально, то годинник, який і так живе менше за всіх своїх прямих конкурентів, подібний модем може ще сильніше збільшити витрату акумулятора. Тому з погляду технічних характеристик жодних одкровень від Apple Watch Series 9 чекати не варто.

Відстеження здоров’я на Apple Watch

Але Apple Watch – це не тільки годинник, а й пристрій для відстеження показників здоров’я. У Apple Watch Series 8 з’явився термометр, здатний заміряти температуру тіла. Щоправда, використати його просто так не вийде. Спочатку він налаштований лише на оцінку показників жіночого здоров’я. Але за певної вправності можна активувати замір температури зап’ястя уві сні.

Є надія, що в Apple Watch Series 9 термометр буде доступний вже у вигляді окремої програми для звичайного виміру, також як пульсометр і пульсоксиметр. Бо датчик додали, а нормально користуватися ним не дали. Ну і, як це зазвичай буває, з кожною новою watchOS, годинник отримає і нові типи тренувань.

Коли вийде Apple Watch 9

Ну і залишилося визначитися, коли чекати на новинку. Попередні покоління Apple Watch виходили за наступним графіком:

Модель годинника Дата виходу Apple Watch Series 8 7 вересня 2022 Apple Watch Series 7 14 вересня 2021 Apple Watch Series 6 15 вересня 2020 Apple Watch Series 5 10 вересня 2019 Apple Watch Series 4 12 вересня 2018 Apple Watch Series 3 12 вересня 2

Я сумніваюся, що цього року щось принципово зміниться. Швидше за все, Apple Watch Series 9 варто чекати у вересні 2023 року. Відкритим залишається лише питання з ціною.

Цього року Apple утримала вартість у 399 доларів лише на рідному для себе ринку США. В інших країнах відбулося подорожчання. Наприклад, у Великій Британії ціна зросла відразу на 50 фунтів з 369 до 419 фунтів. Якщо продовжиться зростання інфляції і Apple не зможе утримати ціни в США, то решта ринків теж чекає на подорожчання. Щоправда, поки що не можна сказати, наскільки.

Але я розраховую, що як мінімум у 2023 році ціна на Apple Watch Series 9 залишиться незмінною. У будь-якому разі зміни очікуються незначними. Тому якщо ви вже давно думали про покупку нового годинника, то можете сміливо дивитися Apple Watch Series 8 або Series 7.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.