Що робити, коли “гальмує” смартфон. Топ-5 корисних порад

Коли купуєш новий смартфон з операційною системою Android, він “літає”, всі програми відкриваються відразу, але згодом ситуація докорінно змінюється. Звідси і байки про те, що техніка від Apple краща, тому що iPhone ніколи не виснуть. Насправді, це не зовсім так, всі смартфони можуть гальмувати. Про те, як усунути причини таких багів, розповіли експерти з мобільного сервісу.

Переповнений кеш

Кеш-пам’ять це сховище де зберігаються копії часто використовуваних програм. Він забезпечує швидкий доступ користувача до різних програм, встановлених на телефоні.
Коли сховище переповнене, з’являються глюки в роботі пристрою: програми відкриваються із затримкою або можуть підвисати і не завантажуватися. Тому рекомендовано раз на три місяці (але не частіше) чистити кеш. Це можна зробити в налаштуваннях завантажених програм та в основних опціях.
Детальну інструкцію можна легко знайти в інтернеті, знаючи модель свого телефону.

Занадто багато додатків

Кожен власник мобільного телефону має встановлені програми (ігри, програми), якими він не користується. Непотрібні програми можуть накопичуватися і згодом засмічити основну пам’ять пристрою, тому з’являються глюки. Тому рекомендується іноді наводити порядок і видаляти все зайве з телефону.

“Важкі” аплети, що працюють у режимі нон-стоп

Коли на смартфоні купа незакритих додатків, це призводить до багів у його функціонуванні. Кожен аплет використовує потужності телефону: операційну систему, кеш-пам’ять і таким чином навантажує процесор. Тому завжди потрібно деактивувати роботу програм. Це можна зробити через установки телефону в розділі “Програми”.

Переповнена пам’ять

Всі картинки, відео та інші медіафайли, що надходять у месенджерах, зберігаються на внутрішній пам’яті смартфона. І коли їх багато збирається, сховище переповнюється, а гаджет починає глючити. Тому час від часу краще чистити збережені файли, а при нагоді користуватися хмарним сховищем, або перекидати медіа на картку пам’яті.

Віруси

Через завантаження файлів із невідомих джерел можна занести віруси на мобільний телефон. Чи можна цьому якось завадити? Можна, для цього потрібно встановити антивірусну програму, щоб іноді діагностувати гаджет. Такі антивіруси працюють за тим самим алгоритмом, що і на ПК: виявляють шкідливі файли, а потім видаляють їх.

Також можна повернутися до “налаштувань та обнулити телефон, скинувши всі опції, встановивши “заводські”. Але дуже часто так робити не варто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.