Відключаємо всю рекламу в смартфонах Xiaomi та Poco

Смартфони від компанії Xiaomi мають безліч переваг, у тому числі пов’язаних із ціною гаджетів. Однак китайські виробники вирішили знижувати вартість за допомогою хитрого інструменту реклами. Банери, що спливають вікна в системі та фірмових додатках можуть не тільки дратувати, а й витрачають інтернет-трафік, а ще розряджають батарею.

Купуючи смартфон Xiaomi, Poco і Redmi, досвідчені користувачі відразу відключають рекламні інструменти. Розповідаємо як це зробити на будь-якому пристрої від китайського бренду.

Забираємо рекламу у стандартних налаштуваннях

Насамперед слід відключити загальну рекламу, яка закладена у смартфоні у базових налаштуваннях. Для цього потрібно виконати такі дії:

  1. Переходимо до розділу «Налаштування» та вибираємо підпункт «Паролі». Далі потрібно знайти підрозділ «Доступ до особистих даних».
  2. Відкривається повний список програм смартфона, де потрібно деактивувати функцію MSA.

Справа в тому, що ця дивна функція відповідає за показ реклами на рівні системи. Розумні алгоритми контролюють дії користувача та підбирають рекламу для показу.

Далі переходимо в «Налаштування» та «Додатки», де потрібно вибрати «Всі додатки» та увійти в меню налаштувань. У цьому розділі потрібно вимкнути хитру функцію «Отримувати рекомендації». Повертаємося на «Робочий стіл» та відкриваємо розділ меню, де потрібно знайти та вимкнути функцію «Показувати пропозиції».

Порада. Рекомендуємо заглянути в меню “Паролі та безпека”, де в налаштуваннях є функція “Рекламні служби”. Повністю реклама не відключається, але пристрій не збиратиме інформацію для її показу.

Остання рекламна настройка прихована до програми «Теми». Відкриваємо його та знаходимо меню в особистому кабінеті (верхня частина екрану). Тут ви знайдете функцію “Показувати рекламу”, яку потрібно вимкнути.

Деактивуємо решту реклами у Xiaomi

Багато вбудованих програм Xiaomi не можна повністю вимкнути. При цьому вони часто показують настирливу рекламу. Наприклад, у стандартному додатку Музика прихована реклама в налаштуваннях.

Також є вбудована реклама у програмі Mi Відео. Його можна деактивувати повністю або вимкнути показ рекомендацій у налаштуваннях: “Персональні рекомендації”. Враховуємо, що функція відключається лише на три місяці.

Розробники вбудували рекламу навіть у стандартний “Провідник”. Вимкнути її можна через налаштування програми, де потрібно знайти підрозділ «Інформація». Там буде знаходитись функція «Отримувати рекомендації», яку слід вимкнути.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я