Статті

Названо дієві способи посилити сигнал Wi-Fi

Share

Від якості сигналу Wi-Fi залежить комфорт використання ноутбука, смартфона, смарт-телевізора. Навіть якщо ваш провайдер обіцяє вам стабільні 100 Мбіт/сек, то при використанні Wi-Fi швидкість може бути значно меншою. Тут все залежить від багатьох факторів. У статті поговоримо про способи, які дозволяють покращити сигнал Wi-Fi у квартирі чи будинку.

Змінити місце розташування роутера

Чим ближче Wi-Fi-роутер знаходиться по відношенню до пристроїв, що підключаються, тим краща якість доступу в інтернет. У випадку, якщо з’єднанням виникають проблеми, можна спробувати переставити пристрій в інше місце.

Можливо, в тому кутку, де зараз стоїть ваш маршрутизатор, спостерігається занадто великі перешкоди від інших (навіть сусідніх) пристроїв. Або ж є фізичні перешкоди, які ріжуть високочастотний сигнал — стіна, двері або меблі. Навіть дерев’яна шафа знижує рівень сигналу Wi-Fi.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Придбати потужніший роутер

Якщо ваш роутер має 1 або 2 антени, то не варто від нього чекати відмінного покриття та високих швидкостей. Такий прилад зазвичай купують для невеликої квартири-студії. Вже в іншій кімнаті рівень сигналу буде значно нижчим. Купівля потужнішого маршрутизатора може вирішити проблеми з покриттям у будинку чи квартирі.

Придбати сучасний дводіапазонний роутер

Більшість побутових роутерів, куплених до 2019 року, працюють за морально застарілою технологією Wi-Fi 5 і нижче. Двохдіапазонний роутер з Wi-Fi 6 працює на 2-х частотах – 2.4 ГГц і 5 ГГц. На частоті 5 ГГц перешкод набагато менше, ніж частотах нижче, і якість зв’язку вище.

Варто розуміти, що і пристрої, що підключаються, повинні підтримувати сучасний Wi-Fi 6. Купівля такого роутера допоможе поліпшити якість мережі тільки для сучасних споживачів, а для тих, хто працює на другому діапазоні, нічого не зміниться. Наприклад, якщо у вас сучасний телевізор, який ви бажаєте підключити через Wi-Fi. Застарілі гаджети можуть працювати із дводіапазонним роутером на меншій частоті (2.4 ГГц).

Підсилювач Wi-Fi-сигналу

За допомогою невеликого пристрою можна посилити сигнал Wi-Fi. Воно працює у режимі повторювача. Як правило, такий гаджет вставляється в розетку. Але функціонувати цей підсилювач буде в тому випадку, якщо він може прийняти сильний сигнал. Якщо у цій кімнаті Wi-Fi погано ловить, то підсилювач сигналу навряд чи допоможе.

Придбати MESH-роутери

Якщо ви живете у великій квартирі чи будинку, то хрест у цій нехитрій справі поставлять два і більше Wi-Fi-роутерів, які вміють працювати за MESH технологією. Вона дозволяє безшовно перемикатися між пристроями — все залежить від того, в якому приміщенні знаходиться девайс, що підключається.

MESH системи на сьогоднішній день – найкраще рішення для якісного покриття великого будинку чи квартири.

Покопатися в налаштуваннях роутера

Якщо не хочеться витрачати гроші або пересувати Wi-Fi-роутер, можна спробувати подивитися налаштування. Що можна зробити? Погратись із шириною пропускання каналу, з номером каналу, а також подивитися, чи не стоїть в налаштуваннях маршрутизатора низька потужність. Як настроювати? В одній статті не опишеш, потрібно йти і “гуглити” за моделлю пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Wi-Fi
  • Останні записи

    Нові моделі iPad Air та iPad Pro втратили фізичний слот для SIM-карти

    Сьогодні на заході Let Loose компанія Apple анонсувала нові моделі iPad Pro та iPad Air.…

    07.05.2024

    Такого ніхто не очікував: ПриватБанк прийняв важливе рішення щодо кредитних лімітів клієнтів

    Фінансова установа «ПриватБанк» розкрила своїм клієнтам процес розрахунку кредитного ліміту по банківській карті. Багато українців…

    07.05.2024

    Apple випустила чохол-клавіатуру Magic Keyboard для iPad Pro (2024)

    Для iPad Pro (2024) на чіпі M4 вийшло два нових аксесуари: Apple Pencil Pro з…

    07.05.2024

    Огляд бездротової клавіатури Logitech Signature Slim K950

    Бездротова клавіатура Logitech Signature Slim K950 проста та ефективна. Вона не пропонує найновіших клавіатурних технологій,…

    07.05.2024

    Google представила новий недорогий смартфон Pixel 8a

    Сьогодні, 7 травня, компанія Google нарешті представила доступний смартфон Pixel 8a зі свіжим дизайном, яскравими…

    07.05.2024

    Представлений Apple Pencil Pro – стілус для справжніх профі

    Компанія Apple представила новий стілус Apple Pencil Pro, який буде сумісний з новими iPad Pro…

    07.05.2024