Названо дієві способи посилити сигнал Wi-Fi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Від якості сигналу Wi-Fi залежить комфорт використання ноутбука, смартфона, смарт-телевізора. Навіть якщо ваш провайдер обіцяє вам стабільні 100 Мбіт/сек, то при використанні Wi-Fi швидкість може бути значно меншою. Тут все залежить від багатьох факторів. У статті поговоримо про способи, які дозволяють покращити сигнал Wi-Fi у квартирі чи будинку.

Змінити місце розташування роутера

Чим ближче Wi-Fi-роутер знаходиться по відношенню до пристроїв, що підключаються, тим краща якість доступу в інтернет. У випадку, якщо з’єднанням виникають проблеми, можна спробувати переставити пристрій в інше місце.

Можливо, в тому кутку, де зараз стоїть ваш маршрутизатор, спостерігається занадто великі перешкоди від інших (навіть сусідніх) пристроїв. Або ж є фізичні перешкоди, які ріжуть високочастотний сигнал — стіна, двері або меблі. Навіть дерев’яна шафа знижує рівень сигналу Wi-Fi.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Придбати потужніший роутер

Якщо ваш роутер має 1 або 2 антени, то не варто від нього чекати відмінного покриття та високих швидкостей. Такий прилад зазвичай купують для невеликої квартири-студії. Вже в іншій кімнаті рівень сигналу буде значно нижчим. Купівля потужнішого маршрутизатора може вирішити проблеми з покриттям у будинку чи квартирі.

Придбати сучасний дводіапазонний роутер

Більшість побутових роутерів, куплених до 2019 року, працюють за морально застарілою технологією Wi-Fi 5 і нижче. Двохдіапазонний роутер з Wi-Fi 6 працює на 2-х частотах – 2.4 ГГц і 5 ГГц. На частоті 5 ГГц перешкод набагато менше, ніж частотах нижче, і якість зв’язку вище.

Варто розуміти, що і пристрої, що підключаються, повинні підтримувати сучасний Wi-Fi 6. Купівля такого роутера допоможе поліпшити якість мережі тільки для сучасних споживачів, а для тих, хто працює на другому діапазоні, нічого не зміниться. Наприклад, якщо у вас сучасний телевізор, який ви бажаєте підключити через Wi-Fi. Застарілі гаджети можуть працювати із дводіапазонним роутером на меншій частоті (2.4 ГГц).

Підсилювач Wi-Fi-сигналу

За допомогою невеликого пристрою можна посилити сигнал Wi-Fi. Воно працює у режимі повторювача. Як правило, такий гаджет вставляється в розетку. Але функціонувати цей підсилювач буде в тому випадку, якщо він може прийняти сильний сигнал. Якщо у цій кімнаті Wi-Fi погано ловить, то підсилювач сигналу навряд чи допоможе.

Придбати MESH-роутери

Якщо ви живете у великій квартирі чи будинку, то хрест у цій нехитрій справі поставлять два і більше Wi-Fi-роутерів, які вміють працювати за MESH технологією. Вона дозволяє безшовно перемикатися між пристроями — все залежить від того, в якому приміщенні знаходиться девайс, що підключається.

MESH системи на сьогоднішній день – найкраще рішення для якісного покриття великого будинку чи квартири.

Покопатися в налаштуваннях роутера

Якщо не хочеться витрачати гроші або пересувати Wi-Fi-роутер, можна спробувати подивитися налаштування. Що можна зробити? Погратись із шириною пропускання каналу, з номером каналу, а також подивитися, чи не стоїть в налаштуваннях маршрутизатора низька потужність. Як настроювати? В одній статті не опишеш, потрібно йти і “гуглити” за моделлю пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.