Вимкнення телефону: як часто потрібно вимикати гаджет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні смартфони стали не тільки засобом зв’язку, але й незамінним інструментом для отримання різноманітних інформації та виконання повсякденних завдань у житті кожної людини. Навіть уночі телефон продовжує працювати – на нього приходять повідомлення та повідомлення, оновлюються програми та функціонують інші процеси.

При встановленні деяких оновлень на смартфоні, системі потрібно перезавантажити пристрій, щоб процес завершився. В інших випадках необхідності в перезавантаженні або вимкненні гаджета немає, але деякі плюси в періодичному відключенні телефону все ж таки існують.

Оптимізація пристрою

Багато власників смартфонів переконані, що вимкнення девайсу допомагає його оптимізації. Почасти це справді так. Якщо перезавантажувати телефон один раз на тиждень, звільнятиметься його тимчасова кеш-пам’ять, закриються всі відкриті програми та вкладки, а також підвищиться продуктивність системи. Але для виконання таких функцій існують спеціальні програми (наприклад, CCleaner). А в останніх версіях смартфонів на операційній системі Android є вже вбудовані програми, які автоматично очищають кеш.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Випадкові збої

Якщо при роботі пристрою виникають несподівані збої, його вимкнення допоможе відновити нормальне функціонування смартфона. Під час перезавантаження відбувається перезапуск усіх важливих процесів та виправлення помилок у пошкоджених системних файлах. Такий спосіб може позбавити власника невеликих неполадок у роботі телефону.

Економія заряду

Вимикати смартфон для економії заряду батареї слід лише в тому випадку, якщо його залишилося мало, а поблизу немає джерела живлення. Це дозволить заощадити енергію у подорожі. Вимикати телефон під час живлення недоцільно. Навіть якщо ви отримуєте повідомлення та сповіщення, пристрій з неактивним екраном витрачає лише близько 5 % від загального заряду батареї.

Вимкнення для забезпечення тиші

Деякі власники смартфонів воліють вимикати їх щоночі, щоб не прокидатися від повідомлень, повідомлень і дзвінків. Якщо людина турбує виключно звук, то можна вибрати режим «не турбувати» або «в літаку» і залишити пристрій увімкненим. У випадку, коли у користувача велика спокуса о пів на ніч просидіти в телефоні, відключення гаджета може спрацювати, а власник продовжить дотримуватися свого режиму сну.

Чи варто вимикати телефон

Сучасні смартфони не потребують частого перезавантаження. Деякі фахівці рекомендують вимикати девайси раз на тиждень на кілька хвилин для повного перезавантаження всіх системних процесів. Таким чином, у телефону збільшиться продуктивність та зменшиться кількість збоїв.
Однак самі виробники не дають жодних рекомендацій щодо перезавантаження гаджета. А періодичність даного процесу та його необхідність може обирати сам власник. Існує лише два випадки, коли вимкнення дійсно потрібно – стався збій у роботі телефону або для завершення оновлень програмного забезпечення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.