Google Chrome забиває пам’ять смартфона – що робити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо у вас не iPhone, то, швидше за все, ви користуєтеся браузером Google Chrome. По суті, він непоганий, тільки його використання нерідко стає проблемою. Справа в тому, що чим частіше та активніше ви працюєте у браузері, тим більше пам’яті забивається на вашому пристрої. Іноді це сягає кількох Гб, а обсягу пам’яті як завжди бракує. У чому проблема та як це виправити?

У браузера порівняно скромна вага, близько 80Мб. З кожним входом, з кожним запитом вага зростає. Звинувачуйте в цьому кеш, який нещадно збирається. Система продумана так, що залишкові файли кожного запиту зберігаються. За задумом це прискорить наступні входи по тому самому запиту. Все б добре, якби не пам’ять. Як виправити ситуацію.

У кожному пристрої є інформація про встановлені програми та обсяг пам’яті, який вони займають. Там же можна знайти інформацію про те, скільки кешу зберігається у кожному додатку. Так що про браузер Google Chrome дивимося там же. Де?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Заходьте до «Налаштування»
  2. Перейдіть на вкладку «Програми».
  3. У списку видачі знайдіть рядок Google Chrome і переходьте до нього.
  4. Тут знайдіть рядок «Пам’ять/Використання пам’яті».
  5. Тут, окрім місця, яке займає сама програма, ви побачите, скільки кешу набралося.
  6. Вибираєте «Кеш» та «Очистити».

Ви побачите, наскільки «схудне» браузер.

Потрібно розуміти, що ви почистили пам’ять пристрою, при цьому програма може важити ще менше. Для цього необхідно почистити його зсередини.

  1. Заходьте в браузер і переходьте в налаштування. Для цього натисніть на 3 крапки у верхньому кутку екрана та виберіть «Налаштування».
  2. Далі перейдіть до розділу «Конфіденційність та безпека».
  3. Вибираєте пункт “Очистити історію”. Щоб не стерти зайвого, у вікні проставте галочки в потрібних місцях. Ставте мітки на наступних рядках: історія запитів, файли cookie, дані з сайтів і, звичайно, кеш.
  4. Наступне, що варто визначити, це період, за який ви видалятимете накопичену інформацію. Якщо робите це вперше, виберіть «За весь час».
  5. Далі натискаєте кнопку «Очистити» і після завершення процесу повертайтеся до налаштувань.
  6. Наступний пункт, куди варто заглянути, це “Додаткові налаштування”. Шлях той самий: браузер, 3 крапки, і потрібний вам розділ.
  7. Тут, якщо ситуація з об’ємом пам’яті зовсім плачевна, можна видалити всі налаштування з сайтів, куди ви заходили та проходили реєстрацію. При наступному вході доведеться ввести логін та пароль, зате браузер не зберігатиме їх у своїй пам’яті, чому він помітно полегшує. До речі, при такому очищенні обліковий запис Google ніяк не торкається.

Якщо у вас інший браузер і купа додатків, такі маніпуляції не будуть зайвими в кожному з них. Там також потрібно чистити історію та кеш. Отже, якщо ви бачите, що пам’ять пристрою зайнята незрозумілими «іншими» файлами, то описані вище дії допоможуть звільнити чимало місця на смартфоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.