Як працювати на комп’ютері комфортно з повільним інтернетом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За останні 20 років інтернет помітно прискорився – зараз багато провайдерів можуть у квартиру провести оптоволокно зі швидкістю до 1 Гбіт/сек. Але ще зустрічаються місця, де інтернет працює дуже повільно через мобільну мережу 3G або навіть 2G. Як працювати із таким підключенням? Дам кілька слушних порад, які іноді використовую сам, коли перебуваю в поїздках.

Відключаємо картинки у браузері

У зображень, які відображає браузер, іноді великий об’єм. Сучасний сайт так може за картинками споживати по 50-100 мегабайт трафіку за 1 завантаження. Це дуже багато. У налаштуваннях будь-якого браузера можна вимкнути відображення зображень. Так, без картинок дивитися сайт складно, але якщо вони не важливі, а потрібна текстова інформація? Цей спосіб добре допомагає хоч якось скористатися інтернетом.

Відключаємо JavaScript у браузері

Якщо інтернет працює зовсім погано, то не завжди допоможе відключення зображень. Майже кожен веб-сайт має десятки скриптів, які підключаються до різних сайтів, наприклад, для надсилання аналітичних даних. Відключаємо в налаштуваннях браузера яваскрипт і можна з сайту буде «вивудити» текстову інформацію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Знову ж таки не з кожного — якщо сайт повністю збирається через JavaScript, то відключення скриптів призведе до того, що ви взагалі ніякої інформації не побачите. Але для більшості простих ресурсів цей спосіб працює. Також розробники сайтів часто залишають текстову інформацію в тілі веб-сторінки для кращої індексації – потрібно знайти через консоль браузера.

Відключаємо оновлення операційної системи та програм

Оновлення Windows можна призупинити в налаштуваннях на той час, поки ви не матимете доступу до швидкісного інтернету. Також потрібно вимкнути оновлення програм у налаштуваннях та подивитися через диспетчер завдань, який софт працює у фоні і може використовувати доступ до мережі. Ті програми, які синхронізуються з віддаленими серверами, споживають ваш трафік і знижують швидкість.

Просунуті користувачі можуть скористатися спеціальними програмами, наприклад NetworkMiner, які покажуть всю мережну активність в даний момент. Можна буде дізнатися, яка програма або служба навантажує канал, і відключити на час споживання трафіку.

Використовуйте програми для завантаження файлів

Якщо вам потрібно завантажити щось із мережі, а з’єднання обривається, то можна використовувати різний софт, який допоможе вам завантажити файл. Навіть якщо з’єднання буде скинуто, то вдасться будь-якої миті продовжити завантаження. Ще можна використовувати торрент-трекери, тільки не забути відключити повністю роздачу.

Месенджери

Якщо ви використовуєте месенджери на ПК, то в налаштуваннях необхідно відключити завантаження медіафайлів, стікерів та іншого – весь медіаконтент споживає ваш трафік та звужує швидкісний канал підключення до інтернету.

Якщо ви роздаєте інтернет на ноутбук зі смартфона, потрібно переконатися в тому, що у вашому девайсі також нічого іншого не споживає трафік — будь-яке підключення зменшуватиме кінцеву швидкість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.