Статті

Названо 7 ознак того, що акумулятор смартфона виходить із ладу

Share

Всі знають, що першим зазвичай виходить із ладу у смартфоні акумулятор. Його термін служби не такий великий і з часом він просто починає тримати погано заряд. Але мало хто знає, що є ще й інші ознаки того, що батарею варто замінити або ж при бажанні весь пристрій.

Ознака №1. Людина поставила телефон на зарядку, той зарядився ніби то повністю, але відразу після відключення заряд зменшується на чверть або менше. Це повинно однозначно привернути увагу користувача. Такі речі не є нормою і свідчать про те, що акумулятор потребує заміни найближчим часом.

Ознака №2. Коли людина увімкнула телефон в розетку заряджатись, то пристрій на це не реагує. Звісно, тут не завжди проблема в батареї, може ще бути причина в самому зарядному пристрої. У випадку, якщо з ним все гаразд, ви перевірили або ж просто впевнені в цьому, то варто замінювати батарею. Вона просто виходить або вже вийшла з ладу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ознака №3. Буває, що смартфон починає різко гальмувати. Він не запускає програми або робить це надто довго, не так як раніше, він не коректно відтворює відео та анімації, закриває додатки, починає зависати на тих процесах, де такого не траплялось і т.д. Ці всі ознаки можуть говорити про несправності в операційній системі чи в некоректному оновленні, але якщо ви знаєте, що там все гаразд, то слід звернути увагу на акумулятор. Така поведінка пристроя може свідчити про його несправність, а тоді вже треба замінювати батарею дуже швидко.

Ознака №4. Смартфон повинен заряджатись на 100%, якщо ж ви бачите, що після тривалого підключення до розетки така позначка не з’являється, це також свідчить про те, що акумулятор виходить з ладу і просто не може втримати максимальний заряд.

Ознака №5. Під час заряджання смартфон постійно нагрівається і це нормально, це передбачено самою системою бо в ньому відбуваються процеси. Ознакою проблеми це стає в тому випадку, коли є ще якась додаткова із списку вище, а також якщо температура надто висока.

Ознака №6. Буває, що смартфон сам по собі вимикається та вмикається, хоча причин на це взагалі немає. Це може бути знову ж таки проблемою із операційною системою або чимось іншим, але не варто виключати й того, що це ознака виходу з ладу батареї. Тому уважно придивіться в чому справа.

Ознака №7. Здуття акумулятора це найбільш небезпечна та найочевидніша причина того, що акумулятор вийшов з ладу. При чому, якщо ви помітили таке явище в себе на пристрої, не варто чекати. Потрібно відразу йти в сервісний центр та негайно замінювати батарею. В інакшому випадку є ризик того, що пристрій може загорітись.

Батареї не вічні і це знають всі. Потрібно дуже уважно слідкувати та реагувати навіть на маленькі сигнали того, що вона виходить із ладу. Якщо зразу це помітити, то замінити буде дешевше ніж придбати новий пристрій. А взагалі, щоб продовжити життя акумулятору, радимо увімкнути оптимізацію батареї в налаштуваннях та дотримуватись елементарних правил експлуатації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Epic Games анонсувала повернення Fortnite на iOS та iPadOS

    Євросоюз повідомив про те, що скоро на iPadOS теж будуть доступні сторонні магазини програм, як…

    30.04.2024

    У Дубаї будують найвищий у світі хмарочос (фото)

    В ОАЕ вже є найвища будівля у світі Бурдж-Халіфа, проте вона є комерційною, а не…

    30.04.2024

    Буде по-новому з 1 червня: користувачам Ощадбанку озвучили важливу новину

    Тим, хто має рахунки та карти Ощадбанку, розповіли, що зміниться з 1 червня. Насамперед збільшиться…

    30.04.2024

    Топ-5 помилок, які повільно вбивають смартфон

    Кожен власник мобільного телефону хоче, щоб пристрій прослужив якнайдовше. Насправді смартфон може вийти з ладу…

    30.04.2024

    Nothing Phone (2a) вийшов у новому незвичайному кольорі, але купити його дуже складно

    Стартап Nothing тільки минулого місяця представив бюджетний смартфон Nothing Phone (2a), а вже зараз анонсував…

    30.04.2024

    Всі iPad Pro 2024 року отримають найкращі OLED-дисплеї на ринку

    Глава аналітичної компанії Display Supply Chain Consultants Росс Янг заявив, що майбутні флагманські планшети Apple…

    30.04.2024