Чому телефон зависає під час дзвінка і що можна зробити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон завжди починає класти в самий невідповідний момент. Від зависання не застраховано жодного пристрою. Це може відбуватися під час дзвінка, що особливо неприємно. У різних виробників на пристроях різної вартості така проблема рано чи пізно зустрічається. Якщо і ви зіткнулися з смартфоном, що завис, прямо посеред важливої ​​розмови, ласкаво просимо до лав тих, хто пошкодував, що це не примітивна дзвонилка, а високотехнологічний, але дуже ненадійний пристрій.

Отже, що робити зі смартфоном, який завис у невідповідний момент?

Варіантів, як можна привести смартфон до тями, кілька:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Якщо на вашому пристрої знімається батарея, то це той самий випадок, коли це варто зробити. Після перезапуску перевірте, чи достатньо пристрою пам’яті. Якщо ні, то очистіть наскільки це можливо.

2. Завис і ні на що не реагує? Зробіть примусове перезавантаження. Затисніть кнопку увімкнення, доки він не вимкнеться. Потім вмикайте та користуйтеся далі.

3. Чи не вдалося перезавантажити? Затисніть разом із кнопкою увімкнення клавішу зменшення гучності. Це виведе Android на перезавантаження.

4. Якщо висне тільки при дзвінку, то проблема може бути в сім-карті. Вийміть її та вставте назад через деякий час. Симка перереєструється в мережі і проблема може зникнути. До речі, неправильне обрізання сімки за розміром або взагалі довге її використання може призводити до подібної проблеми. Тож не виключайте необхідність її заміни в оператора.

Припустимо, ви зайшли до телефонної книги, натиснули на потрібний контакт і смартфон застиг. Він не реагує на жодні кнопки, не свайпает і не робить те, чого ви від нього чекаєте. У такому стані може пробути до повної розрядки батареї.

Один із попередніх способів точно спрацює, і він оживе. Далі вам потрібно зробити таке:

  1. Якщо це був відеодзвінок, перевірте якість інтернету, швидше за все проблема в його низькій швидкості.
  2. Якщо проблема повторюється часто, скиньте налаштування мережі на вашому пристрої. Після перезавантаження конфігурація мережі оновиться і зависання можуть припинитися.
  3. Як давно ви чистили кеш? Смартфон може залежати від надлишку. Особливо приділіть увагу програмі «Телефон».
  4. Можливо, смартфону просто не вистачило оперативної пам’яті через те, що відкрито надто багато вкладок. Закрийте все непотрібне.
  5. Зависнути він може і через те, що в той самий час вам надійшло відразу кілька дзвінків. Слабкі смартфони зависають, коли не розуміють, яке завдання виконувати, якщо їх відразу кілька.
  6. Push-сповіщення також досить сильно впливають на оперативну пам’ять. Якщо їх багато і вони надходять постійно, це помітно знижує працездатність смартфона, тим більше, якщо він бюджетний. Вимкніть непотрібні оповіщення в налаштуваннях та перегляньте, чи телефон зависне знову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.