На які номери телефонів не потрібно відповідати та чому небезпечно змінювати номер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пам’ятаєте, як кілька десятків років тому можна було за номером домашнього телефону визначити адресу проживання людини? Ох вже ці лихі дев’яності… Зараз уже мало хто користується домашнім телефоном. Однак номери мобільних телефонів тануть інші небезпеки. Всього один дзвінок може обнулити рахунок або поставити абонента у скрутне становище.

Звісно, ​​не можна забувати про шахрайство, яке зараз процвітає, хоча правоохоронці намагаються боротися із такими проявами.

Небезпека телефонних номерів

Майже всі основні засоби зв’язку сьогодні працюють через інтернет. Багато людей перейшли на звичайні кнопкові телефони, але деякі дзвінки є потенційно небезпечними. Ось лише кілька телефонів, на які потрібно відповідати обережно:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Іноземний код – будь-які телефони, які починаються не з українського коду. Наприклад, +1-303 це штат Колорадо (США). Також варто звернути увагу на другу цифру +7 – код Росії. Відповідно, дзвінки від іноземних абонентів тарифікуватимуться за нормами міжнародного зв’язку.

2. Невідомі номери – багато людей відразу піднімають трубку, навіть якщо дзвонить невідомий номер. З великою ймовірністю Ви потрапляєте на рекламників, а іноді і шахраїв.

3. Короткі номери – мова йде про номери типу 800 або 700. Вони можуть належати комерційним організаціям, але часто телефонують інтернет-магазини, спамщики та рекламники.

4. Безкоштовні номери – комбінація +3800 говорить про те, що Вам намагається додзвонитися організація. Якщо Ви не очікуєте на дзвінок від фірми, то краще проігнорувати. Як правило, Вам починають ставити запитання чи проводять опитування.

5. Дзвінки з месенджерів – віртуальні номери або дзвінки з будь-якого месенджера потенційно небезпечні. Сьогодні шахраї найчастіше використовують такі номери для реалізації каламутних схем.

Особливу увагу слід звернути на цифри номера. Справа в тому, що зловмисники люблять мімікрувати під великі організації, банки чи державні служби. У номері змінюють лише цифру, причому можуть використовувати навіть літери. Придивіться до всіх коротких і дивних номерів.

Чому небезпечно міняти номер?

Всі номери телефонів мають прив’язку до соцмереж, банкінгу та різних сервісів. Коли Ви купуєте новий номер, ризикуєте отримати всі проблеми минулого абонента. Оператори зв’язку часто відновлюють номери, особливо з гарною комбінацією цифр і перепродують. Крім того, Ви ризикуєте втратити доступ до сервісів, де реєструвалися раніше.

У нашому цифровому світі можливо багато, тому звертайтеся з телефонними номерами акуратно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.