Чи можна заряджати телефон не «рідною» зарядкою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожен із нас є власником якогось гаджета, хоча б мобільного телефону, або навіть декількох. Зараз смартфон – це не просто засіб комунікації, а цілий розважальний мультимедіа центр. За його допомогою можна здійснювати відеодзвінки, слухати музику, дивитися відео, грати в ігри та спілкуватися з друзями в соціальних мережах.

Однак така активність передбачає великий рівень енергоспоживання. Іншими словами, чим вище активність використання, тим частіше смартфон буде мати потребу в підзарядці. Тому що час автономної роботи безпосередньо залежить від кількості запущених додатків і їх сумарного енергоспоживання.

Середньостатистичний мобільний девайс на Андроїді при середній інтенсивності використання пропрацює на одному заряді від восьми до дванадцяти годин. Тож немає ніякої проблеми, якщо Ви в момент повного розрядження батареї смартфона опинилися вдома – просто підключіть телефон до зарядного пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але що робити, коли Ви в гостях або на роботі чи навчанні, а оригінальної зарядки під рукою немає?

Більшість користувачів намагаються не використовувати зарядні пристрої сторонніх виробників для підзарядки смартфона. Але чи так це небезпечно?

Рівень потужності при зарядці іншим зарядним пристроєм

Завдати шкоди гаджету здатна лише зарядка, яка подає більшу напругу, ніж потрібно. При цьому в переважній більшості зарядних пристроїв для смартфонів (не залежно від виробника) використовується один і той же стандарт – 5 V.

Тобто, немає ніякої небезпеки при підзарядці телефону від зарядного пристрою іншого виробника, якщо він має той же рівень потужності. А всі твердження про те, що батарея може вийти з ладу, не більше ніж чутки або маркетинговий трюк.

А як же сила струму?

Інший міф – це сила струму. Але з приводу сили струму також можна заперечити. На блоках живлення часто вказуються різні значення в Амперах: від 1 до 2 або 2,1 A. Однак зациклюватися на цьому не варто.

Вказане значення, це лише теоретично можливий максимум потужності. Однак сучасні мобільні телефони, тому й звуться «розумними», бо вони при підзарядці беруть лише стільки, скільки їм необхідно. Тому зазначена величина струму зможе вплинути лише на час заряджання (швидко або повільно), але ніяк не зможе зашкодити самому гаджету.

Так що не бійтеся заряджати смартфон “не рідним” зарядним пристроєм. Однак не робіть цього зарядками від планшетів або інших гаджетів, навіть якщо потужність і роз’єми збігаються з оригінальними для вашого пристрою. Також не варто користуватись не якісними зарядними пристроями невідомих виробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.