Як продовжити життя вашому смартфону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Купуючи новий смартфон, ми завжди відчуваємо радість, і хочемо зберегти ці емоції якнайдовше, відчуваючи їх і через тривалий час після покупки. Сьогодні поговоримо про те, як продовжити життя смартфону, щоб він радував вас так само, як і в день покупки.

Що виходить з ладу швидше і найчастіше, і як із цим боротися

Проблема, яку згодом починають відчувати користувачі смартфонів – акумулятор, який втрачає свою початкову ємність. На жаль, цього не уникнути: якщо раніше можна було просто купити нову батарею, то зараз усі смартфони мають незнімний акумулятор, а зроблено це саме для того, щоб люди приходили за новинками якнайчастіше.

Акумулятор влаштований таким чином, що він розрахований на певну кількість циклів, після яких смартфон поступово починає гірше тримати заряд. Але є способи продовжити термін служби акумулятора: наприклад, не рекомендується заряджати пристрій до ста відсотків, і навпаки – розряджати його до нуля. І якщо в першому випадку не буде нічого серйозного, то друге робити вкрай не рекомендується.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також практично всі сучасні смартфони підтримують технологію швидкого заряджання, але в деяких моделях її можна вимкнути. Якщо це можливо, то для продовження терміну служби акумулятора так обов’язково слід зробити. Так, з активною функцією швидкого заряджання смартфон може заряджатися менш ніж півгодини, але і на акумуляторі це позначається не дуже добре – кількість циклів повної зарядки та розрядки помітно зменшується.

Як продовжити термін служби смартфона

Про акумулятор ми вже поговорили, а для загальної підтримки смартфона «в тонусі» рекомендується періодично робити повне скидання пристрою хоча б раз на рік. Важливо, що після цієї процедури з пристрою зникнуть всі дані аж до встановлених вами параметрів у налаштуваннях, тому перед проведенням цієї процедури обов’язково необхідно зробити резервну копію даних.

Також важливим є і періодичне чищення файлів на пристрої. Тут маються на увазі фото та відео в галереї, встановлені програми, ігри та інші дані. Робити це потрібно для того, щоб одного прекрасного дня на вашому смартфоні не спливло повідомлення про нестачу пам’яті, і ви в паніці видаляли все підряд навіть те, що вам, можливо, дійсно потрібно. Це як цифровий детокс — відпочинок від соціальних мереж та месенджерів, — лише відпочити та перезавантажитись потрібно вашому смартфону.

До речі, перезавантажувати смартфон теж іноді необхідно приблизно раз на три місяці. Завдяки перезавантаженню смартфон автоматично видаляє з пам’яті залишкові файли, які зберігаються на пристрої як кеша.

А ще не варто забувати і про зовнішню складову: щоб знову відчути любов до свого смартфону, змінюйте періодично чохли – наприклад, залежно від настрою або пори року. Це вдихне у смартфон нове життя. І не забувайте також періодично знімати чохол та чистити смартфон зсередини, тому що від попадання під чохол частинок пилу смартфон може дряпатися.

Як не «вбити» смартфон завчасно

Ми вже розібралися, як можна продовжити термін служби пристрою, а тепер поговоримо про те, як не зіпсувати його. Насправді, порада гранично проста — не встановлюйте невідоме програмне забезпечення з джерел, яким не довіряєте. У наш час по всьому інтернету поширена гігантська кількість шпигунського ПЗ, яка може як красти ваші особисті дані, так і безпосередньо шкодити смартфону фізично, виснажуючи його зсередини.

Наприклад, не рекомендується використовувати всілякі програми для очищення, тому що вони роблять тільки гірше і, якщо вже на те пішло – у кожного виробника є подібна фірмова утиліта, і користуватися рекомендується тільки їй, оскільки вона виконує весь той функціонал, який вам необхідний . Також не рекомендується отримувати права суперкористувача (root) — так, це привносить багато нового у ваш смартфон, але важливо розуміти, що після отримання прав суперкористувача ви втрачаєте офіційну гарантію. Якщо ж ви пішли на такий крок, то робити це слід за інструкцією, яку можна знайти на відповідних форумах, інакше ваш смартфон ризикує перетворитися на цеглу.

Порада від експерта

Навіть якщо смартфон захищений від пилу та вологи, це не гарантує того, що він функціонуватиме належним чином, опинись у подібних умовах. Так, якщо ви виявили, що смартфон не визначає зарядний пристрій, спробуйте продути відповідний порт – кабель може не входити туди через пил, а також пил може перекривати доступ до контактів, що відповідають за подачу живлення.

Якщо ж ви відчуваєте, що чутність із розмовного або мультимедійного динаміка стала гіршою, це може свідчити про попадання вологи всередину. У такому разі рекомендується помістити пристрій у ємність з рисом, оскільки рис дуже добре вбирає вологу, і залишити його там на кілька годин – від чотирьох до шести буде цілком достатньо.

Який надійний смартфон вибрати: від бюджетного до флагманського

Зараз на ринку представлено різноманіття різноманітних моделей, але нижче представлені три моделі за наростаючою від бюджетної до флагманської, кожна з яких прослужить своєму власнику тривалий термін при належному зверненні та дотриманні всіх порад.

realme 10

Апарат пропонує яскравий дисплей з підвищеною частотою оновлення 90 Гц, камеру на 50 Мп та ємний акумулятор з технологією швидкого заряджання, але прийнятною – лише 33 Вт. Апарат працює на Android 12 під керуванням фірмової оболонки realme UI, яка в міру стримана – тут є можливості для кастомізації, але вони не беруть гору над продуктивністю.

Xiaomi 12T

Ця модель значно дорожча за попередника, але тут є за що заплатити: наприклад, частота оновлення дисплея тут вже 120 Гц, вище і його роздільна здатність, а значить, оку буде приємніше. Але основний акцент тут зроблений на підвищеній продуктивності — якщо realme 10 більше підходить для повсякденних завдань на кшталт соціальних мереж, пошти та месенджерів, то Xiaomi 12T може без проблем запускати ресурсніші програми або ігри.

Google Pixel 7 Pro

По-справжньому флагманська модель, що відразу простежується у дизайні. Це преміальний продукт, який отримуватиме оновлення від виробника протягом наступних п’яти років з моменту випуску, а також смартфон працює на чистій версії Android без надбудов, що гарантує максимальну плавність і швидкодію. Ще смартфони від Google є найкращими за фотографуванням серед усіх пристроїв на Android, а досягається така висока якість не завдяки модулям камер, а завдяки програмним алгоритмам і штучному інтелекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.