Статті

Для чого потрібний планшет, якщо є смартфон

Share

У багатьох будинків зараз немає навіть ноутбука – практично всі завдання можна зробити за допомогою звичайного смартфона. Особисто я іноді не проти подивитися фільм з екрану смартфона. Якихось мінусів від невеликого дисплея не помічаю, а іноді навіть навпаки – після важкого дня від перегляду фільму на великому екрані може крутитися голова. Виручає якраз смартфон.

Якийсь час були популярні планшети, я навіть сказав би, що першими були саме вони. Потім популярність спала, а зараз планшети знову популярні. Навіщо можна купити планшет?

Помічник по роботі

Багато хто використовують смартфон у своїй роботі, але це не завжди зручно через маленький екран. Планшет буде зручний у тому випадку, якщо вам потрібно відкрити документ – тут все залежатиме від діагоналі екрану. Підбирати планшет під документи потрібно з діагоналлю, близькою до 14 дюймів, щоб документи відкривалися більш-менш правильно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Домашній медіацентр на дивані

Багато хто, як і я, любить дивитися кіно на смартфоні. Але якщо ми користуємося ним постійно, а ще ввечері 3-4 години ганяємо відео, батарея швидше втрачає свої властивості накопичувати заряд. А якщо у вас буде планшет для вечірнього перегляду фільмів, ви збережете свій смартфон. Ну і, звичайно, дивитися фільм на екрані, скажімо, в 10+ дюймів, приємніше, ніж на невеликому екрані телефону.

Зручніше читати

Взагалі читати краще на екрані електронної книги, так безпечніше для очей. Але якщо варто вибір читати зі смартфона або планшета, то я оберу другий варіант. І шрифт більше можна зробити, і текст більше влізе на дисплей. А що вдієш? Усі ми читаємо з екранів ПК та ноутбуків під час роботи.

Відрив від справ

Усі ми звикли повалятися зі смартфоном перед сном. Хтось читає, грає, хтось дивиться на Youtube. Месенджери та соціальні мережі відволікають, а на планшет можна так взагалі їх не ставити. Та й ніхто не зателефонує – не потрібно відключати мобільний зв’язок, щоб спокійно користуватися смартфоном. Планшет у цьому плані добре рятує.

Ідеально для дитини

Багато хто купує дитині смартфон, але планшет буде кращим через великий екран. Дитині набагато зручніше грати на великому екрані, ніж маленькому. Та й багато дитячих програм призначено більше для планшета, ніж для маленького екрану.

А в чому різниця між смартфоном та планшетом?

За фактом, лише дві відмінні риси:

  • Екран більший;
  • Звук може бути більш об’ємним та якісним.

Все ж решта начинки, як правило, однакова. Бувають планшети без підтримки 4G — у будинку має бути Wi-Fi, і такий гаджет, скоріше, для дому, ніж для постійного носіння із собою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024