Для чого потрібний планшет, якщо є смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У багатьох будинків зараз немає навіть ноутбука – практично всі завдання можна зробити за допомогою звичайного смартфона. Особисто я іноді не проти подивитися фільм з екрану смартфона. Якихось мінусів від невеликого дисплея не помічаю, а іноді навіть навпаки – після важкого дня від перегляду фільму на великому екрані може крутитися голова. Виручає якраз смартфон.

Якийсь час були популярні планшети, я навіть сказав би, що першими були саме вони. Потім популярність спала, а зараз планшети знову популярні. Навіщо можна купити планшет?

Помічник по роботі

Багато хто використовують смартфон у своїй роботі, але це не завжди зручно через маленький екран. Планшет буде зручний у тому випадку, якщо вам потрібно відкрити документ – тут все залежатиме від діагоналі екрану. Підбирати планшет під документи потрібно з діагоналлю, близькою до 14 дюймів, щоб документи відкривалися більш-менш правильно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Домашній медіацентр на дивані

Багато хто, як і я, любить дивитися кіно на смартфоні. Але якщо ми користуємося ним постійно, а ще ввечері 3-4 години ганяємо відео, батарея швидше втрачає свої властивості накопичувати заряд. А якщо у вас буде планшет для вечірнього перегляду фільмів, ви збережете свій смартфон. Ну і, звичайно, дивитися фільм на екрані, скажімо, в 10+ дюймів, приємніше, ніж на невеликому екрані телефону.

Зручніше читати

Взагалі читати краще на екрані електронної книги, так безпечніше для очей. Але якщо варто вибір читати зі смартфона або планшета, то я оберу другий варіант. І шрифт більше можна зробити, і текст більше влізе на дисплей. А що вдієш? Усі ми читаємо з екранів ПК та ноутбуків під час роботи.

Відрив від справ

Усі ми звикли повалятися зі смартфоном перед сном. Хтось читає, грає, хтось дивиться на Youtube. Месенджери та соціальні мережі відволікають, а на планшет можна так взагалі їх не ставити. Та й ніхто не зателефонує – не потрібно відключати мобільний зв’язок, щоб спокійно користуватися смартфоном. Планшет у цьому плані добре рятує.

Ідеально для дитини

Багато хто купує дитині смартфон, але планшет буде кращим через великий екран. Дитині набагато зручніше грати на великому екрані, ніж маленькому. Та й багато дитячих програм призначено більше для планшета, ніж для маленького екрану.

А в чому різниця між смартфоном та планшетом?

За фактом, лише дві відмінні риси:

  • Екран більший;
  • Звук може бути більш об’ємним та якісним.

Все ж решта начинки, як правило, однакова. Бувають планшети без підтримки 4G — у будинку має бути Wi-Fi, і такий гаджет, скоріше, для дому, ніж для постійного носіння із собою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.