Бездротові навушники: Плюси та мінуси

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бездротові навушники вже давно стали зручним та корисним аксесуаром для багатьох любителів прослуховування аудіофайлів без зайвих кабелів та проводів. І це цілком зрозуміло, тому що вони мають велику кількість переваг у порівнянні з провідними моделями. Їхні плюси полягають у конструкції, у внутрішньому змісті, а також зручності застосування. Але, як і інша техніка, вони мають деякі мінуси.

У нашій статті ми розповімо про найзначніші плюси та мінуси бездротових моделей, а також розглянемо деякі варіанти від популярних виробників. Свій матеріал ми підготували на основі відгуків покупців, думці експертів, а також на особистому досвіді.

Конструкція

Однією з головних переваг бездротових моделей є відсутність проводів та кабелів. Для підключення вони використовують Bluetooth або бездротові мережі wi-fi, деякі моделі адаптовані для підключення за допомогою NFC. Така перевага дає повну свободу дій у будь-який час та у будь-якому місці. Саме тому Bluetooth навушники зручно використовувати для занять спортом, а також будь-якого іншого виду діяльності, де руки повинні залишатися вільними.

Крім того, з’єднання по bluetooth протоколу дозволяє перебувати від смартфона або іншого носія у значному видаленні. Радіус підключення досягає 10 м. Тобто відтворення у високій якості не переривається і не спотворюється, навіть якщо телефон лежить в іншій кімнаті. Цей плюс спонукав багатьох виробників на випуск бездротових моделей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, компанія Sennheiser випустила модель Momentum True Wireless 3. Відмінна риса цього гаджета – зручний форм-фактор tws, який добре сидить у вусі, не навантажуючи його та не випадаючи з нього. Крім того, у комплекті є стильний кейс у неповторному дизайні для зберігання та підзарядки. Серед технічних характеристик даного апарату можна виділити наявність активного шумоподавлення та гарний час автономного режиму без додаткової підзарядки.

Посадка

Посадка бездротових навушників є одночасно плюсом та мінусом. Багато хто уникає покупки цього гаджета, тому що боятися їх втратити внаслідок випадання з вух. Однак це легко уникнути. Достатньо підібрати зручний форм-фактор з урахуванням розміру вушної раковини або вибравши повнорозмірну конструкцію. Наприклад, компанія Anker пропонує споживачам модель Soundcore Space q45 у повнорозмірному форматі.

Завдяки наявності двох чаш із спеціального матеріалу з амортизуючим прошарком, вони зручно сидять на вухах. Розмір регулюється оголов’ям, що має розсувну конструкцію. Крім того, чаші мають надійне кріплення у вигляді алюмінієвих шарнірів, що дозволяє обертатися в будь-який бік. Однією з головних переваг є автономний режим роботи, тут він досягає 50 годин. Такого часу достатньо для перельоту навколо світу. А зручна посадка сприяє комфортному носінню навушників протягом усього часу.

Але якщо все-таки хочеться навушники у форм-факторі tws або внутрішньоканальні, можна придбати додаткові силіконові кріплення або підібрати амбушюри. Амбушюри бувають декількох видів і відрізняються розміром, а також якістю матеріалів. Правильно підібраний форм-фактор або додаткове кріплення допоможе уникнути такого мінусу, як незручне носіння та посадка.

Звучання

Існує думка, що одним із найголовніших недоліків бездротових аксесуарів є якість звучання, оскільки воно безпосередньо залежить від з’єднання з носієм. Деякі версії Bluetooth протоколів можуть бути схильні до розривів зв’язку і мають уповільнену передачу даних. Однак сучасні моделі оснащені спеціальними технологіями, спрямованими на покращення якості звуку, а також на придушення зовнішніх шумів. Крім того, багато технологій доступні тільки в бездротових гаджетах, тому здатні транслювати звук у високій роздільній здатності.

Для Bluetooth навушників компанія Sony розробила спеціальний кодек, він зветься ldac. Він має здібності ефективно стискати дані і передавати їх втричі швидше за бездротовим протоколом. Це робить композиції більш насиченими та об’ємними. Кодек дозволяє почути навіть дрібні деталі, а також значно посилює баси. Однак не всі моделі бездротових гаджетів мають цю технологію.

Але її можна зустріти в навушниках Anker Soundcore Space A40 . Ця модель представлена ​​у форм-факторі tws, що дозволяє їх використовувати для прослуховування будь-яких треків при активних заняттях спортом або в повсякденному житті. Крім кодека ldac, можна завантажити програму на смартфон soundcore і регулювати налаштування еквалайзера за власними уподобаннями. Таким чином збільшується якість звуку, досягаючи високої роздільної здатності за будь-якої версії Bluetooth. Крім цього, тут застосовується система активного шумоподавлення, яка фільтрує зовнішні звуки та відсікає їх до 98%.

Функціональність

Безумовним плюсом бездротових моделей є широкий спектр функціоналу, вбудованого у них.

Наприклад, керування функціями плейлиста , дзвінками, гучністю або голосового асистента здійснюється без прямого контакту зі смартфоном. Як правило, всі навушники мають блок керування на корпусі, що полегшує доступ до будь-яких опцій. Блок управління може бути механічним чи сенсорним.

Багато моделей мають таку функцію, як аудіопауза . Вона спрацьовує автоматично, як тільки навушник виймають із вух або знімають. На жаль, дротові моделі таким функціоналом не мають. Часто для паузи необхідно використовувати відповідні кнопки чи смартфони.

Система активного шумоподавлення – це величезний плюс у бездротових моделях. Існує кілька типів цієї системи, адаптованих саме під бездротове з’єднання. Anc скорочує надходження звуків довкілля, що дозволяє створити особистий простір, у якому є лише музика.

Автономний режим роботи

Мабуть, одним із недоліків бездротових навушників є автономний режим роботи. Його принцип дії ґрунтується на ємності акумулятора всередині. Дротові моделі не мають акумулятора, а працюють протягом усього підключення до смартфону або іншого носія.

Місткість акумулятора у бездротових навушників буває різною, тому і час роботи теж різний. Крім того, на нього впливає рівень гучності та підключення різних режимів. Однак сучасні моделі оснащені досить ємними елементами живлення, що дає змогу збільшити час роботи. Більше того, внутрішньоканальні та tws навушники оснащені кейсом для додаткової підзарядки. Він, як правило, вміщає кілька циклів. Час поповнення ресурсу батареї залежить від ємності, а також додаткового функціоналу у вигляді швидкого циклу.

Підбиваючи підсумки, хотілося б відзначити, що у бездротових моделей все ж таки більше плюсів, ніж мінусів. Тому рекомендуємо звернути увагу при покупці на бездротові навушники з гарним акумулятором. Таким чином, ви будете насолоджуватися музикою протягом тривалого часу, без поплутаних проводів та кабелів, а також займаючись улюбленою справою.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.