Як правильно користуватися iPhone на морозі

Напевно, вам хоча б раз доводилося користуватися Айфоном на морозі. Причому я не говорю про скромні мінус п’ять. А, наприклад, при -25 або того гірше -30, які цього тижня наздогнали значну частину нашої країни. На жаль, повністю відмовитися від використання смартфона на вулиці навіть у сильні холоди не виходить. Адже важливе повідомлення або дзвінок можуть вас наздогнати додому або, навпаки, на роботу. І залишати їх без відповіді не можна.

Як носити Айфон взимку

Загалом користуватися Айфоном на холоді не можна. На своєму офіційному сайті Apple повідомляє таку інформацію:

iPhone призначений для експлуатації при температурі від 0 до 35 °C та зберігання при температурі від -20 до 45 °C. При збереженні або експлуатації за межами діапазону температур iPhone може бути пошкоджено, а термін роботи акумулятора може скоротитися.

Як бачите, навіть зберігати смартфон від Apple за температури нижче -20 градусів не слід. Але просто так дістатися з дому до роботи і, навпаки, ви не можете. Ваш смартфон все одно буде із вами. І щоб не виникло жодних проблем із його переохолодженням, слід правильно його при цьому зберігати.

Як показала практика, найбезпечніший для смартфона спосіб носіння взимку — у кишенях джинс чи інших штанів. Завдяки тому, що саме вони знаходяться найближче до тіла, то й проблем із переохолодженням практично не виникає. При цьому рекомендую повертати смартфон екраном до ноги. Задня панель у будь-якому випадку захищена чохлом, і остигає вона не так швидко, як екран.

Другим за зручністю та безпекою місцем зберігання Айфона взимку можна назвати внутрішню кишеню куртки. Через те, що куртки я віддаю перевагу вільним, то і смартфон у внутрішній кишені у мене трохи остигає. Він, звичайно, не переохолоджується, але відчувається холодніше, ніж хотілося б. Зовсім не раджу носити смартфони в сумках, рюкзаках та зовнішніх кишенях куртки. Саме там вони остигають найшвидше і можуть запросто відключитися.

Айфон на морозі

Якщо ж говорити про використання Айфона на холоді , то робити цього, звичайно, краще не варто. Напевно, ви вже бачили, що відбувається з екраном будь-якого смартфона в умовах низьких температур. Усі анімації відбуваються з явним желейним ефектом, а швидкість відгуку та чутливість у нього значно знижується. Але це не найсумніше. У такій ситуації смартфон легко може вимкнутись. Причому, як показала практика, Андроїд-смартфони зазнають цієї проблеми значно менше, ніж Айфон. Тому ось пара простих порад, які допоможуть зберегти працездатність смартфона при морозі .

  • Намагайтеся набирати текстові повідомлення, щоб скоротити час знаходження Айфона поза теплою кишеню.
  • Використовуйте голосові повідомлення або дзвінки. Так ви зможете швидше відповісти співрозмовнику та вирішити потрібне питання.
  • Якщо ви комусь телефонуєте, то сховайте смартфон частково під шапку. Це дозволить йому остигати не так швидко.
  • Пам’ятайте, що якщо ви тримаєте телефон у руці, на яку одягнена рукавичка, то остигати він буде швидше. Тому я раджу її зняти. Але тут треба розуміти, що рука теж дуже швидко може замерзнути на морозі.
  • Намагайтеся без реальної необхідності не нишпорити по соціальних мережах та інших програмах на вулиці.

Завдяки цим простим порадам ви зможете відповісти на важливе повідомлення або дзвінок, при цьому зберігши працездатність вашого Айфона. І вам не потрібні жодні танці з бубном, щоб його оживити.

Айфон вимикається на холоді

Але що робити, якщо телефон на холоді все ж таки відключився? Найправильніший варіант – це прийти додому або в тепле приміщення, дочекатися, поки корпус смартфона нагріється, і лише після цього спробувати його ввімкнути. Швидше за все цього буде достатньо. Але якщо Айфон не вмикається і показує розряджену батарею, просто підключіть його до зарядного пристрою. Причому, коли смартфон увімкнеться, рівень зарядки буде таким самим або трохи нижче, ніж у момент вимкнення.

Не підключайте холодний смартфон до зарядки. Це може негативно вплинути на ресурс акумулятора. Взагалі, рекомендую в розділі “Стан акумулятора” перевірити ємність батареї і якщо вона 85% або менше, замінити її в сервісному центрі. Тоді ви з більшою ймовірністю не зіткнетеся з проблемою відключення Айфона на холоді .

Але бувають ситуації, коли розетки чи зовнішнього акумулятора під рукою немає, а смартфон вимкнувся. При цьому потрібно здійснити терміновий дзвінок або відповісти на повідомлення. У мене була така ситуація, коли на вулиці було 34, а смартфон наказав довго жити, коли мені терміново треба було викликати таксі. Не намагайтеся його відігріти у рукавицях. Найреальніший і найдієвіший спосіб – це зняти чохол, взяти Айфон в руку і сховати його пахвою. Декілька хвилин — і смартфон можна буде пробувати вмикати. У мене в тій ситуації вдалося завести свій iPhone 6 Plus. Якщо ви потрапили в таку саму ситуацію, то трохи терпіння, трохи старання — і свій пристрій ви також оживите.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.