Смартфон нагрівається: 7 порад, як зберегти пристрій у безпеці

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напевно багато власників смартфонів помічали, що гаджет несподівано починає сильно нагріватися без видимих ​​причин. Ігнорувати подібну проблему не можна, адже це може закінчитися зниженням працездатності пристрою, його виходом із ладу, займанням.

Причини нагріву смартфона та вирішення проблеми

Будь-яка техніка розрахована на функціонування за певної температури, і її перевищення або зниження може спричинити втрату працездатності, призвести до прискореного зносу. Наприклад, особливо часто користувачі помічають такі проблеми.

Перегрів під час заряджання

З подібною ситуацією стикався, напевно, кожен власник гаджета, і найчастіше це свідчить про те, що використовується неправильний зарядний пристрій. Можливо, він був призначений для іншого гаджета, або був придбаний після поломки «рідного» зарядника. В даному випадку в смартфон подається підвищена напруга, що і стає причиною перегріву мікросхеми. Вирішити цю проблему легко – потрібно купити зарядний пристрій, що підходить за параметрами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Робота фонових додатків

Нагрів із цієї причини викликає найбільше тривог, адже температура підвищується навіть у тому випадку, коли гаджетом не користуються. Пояснюється це тим, що і під час відпочинку гаджети продовжують оновлюватися, у них працюють деякі фонові програми. Вирішенням цієї проблеми буде встановлення різних утиліт, які своєчасно звільняти пам’ять, чистити її.

Нагрів під час гри

Ігри – програми складні, “важкі”, особливо якщо використовується 3D графіка. Процесор у разі посилено працює, як і призводить до перегріву. Перед встановленням ігор важливо враховувати можливості смартфона.

Мережеві блоки

Вони також можуть викликати перегрів, і в першу чергу це стосується Wi-Fi модуля, Bluettooth і 4G. Вони одночасно здатні перевантажити процесор і викликати нагрівання пристрою. Виправити цю проблему можна, відключаючи блоки, що не використовуються. Навіть перебуваючи у спокої, вони постійно шукають нові мережі.

Неправильна робота програм

Пробні, початкові версії деяких програм нерідко мають багато помилок. Це позначається на роботі процесора, що призводить до його нагрівання. Щоб цього не відбувалося, потрібно видалити програми, що не використовуються, або виконати їх оновлення.

Перегрів через чохол

Перегрів смартфона може бути викликаний і відсутністю вентиляції, якщо доступ до пристрою не відбувається через щільну тканину аксесуара. У цій ситуації рекомендується змінити чохол.

Помилки операційної системи

Цей варіант неполадки трапляється вкрай рідко. Під час роботи гаджета в ОС накопичується різне сміття. Причому залишки залишаються навіть після видалення додатків чи файлів. Зайвий обсяг інформації призводить до навантаження оперативної пам’яті, і це призводить до перегріву смартфона. Допомогти в цій ситуації може перезавантажити пристрій після очищення або очищення кеш. В крайньому випадку, можна скинути налаштування до заводських установок. У цьому випадку смартфон перестане перегріватись.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.