iPhone став часто вимикатися, особливо на морозі. Що робити?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В східні регіони України надходять аномально низькі температури. Вночі заморозки сягають -15 градусів, а іноді й нижче. У таких умовах ви можете дізнатися щось нове про свій iPhone.

Припустимо, ви купили свій iPhone кілька років тому, користуєтеся ним дуже акуратно і не знаєте клопоту. Але останніми днями чи тижнями він періодично став вимикатися без вашого бажання. Це може виглядати або як просто згаслий екран, який не реагує на торкання, або як раптова поява «ромашки», що обертається, на чорному тлі і подальше перезавантаження смартфона.

В чому проблема?

Якщо в останні пару тижнів ви не кидали свій iPhone, то причина такої поведінки – знос акумулятора. Справа в тому, що практично всі смартфони Apple випускаються з найпродуктивнішими чіпами свого часу, тому ці SoC часто вимагають повної віддачі від усіх компонентів, у тому числі від акумулятора. У моменти пікового навантаження на процесор чи графічну підсистему їм потрібна максимальна електрична напруга.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте якщо акумулятор вже зношений, він фізично неспроможна віддати процесору стільки струму, скільки закладено у системі. У процесора на кілька хвилин настає «голодування», і смартфон перезавантажується, щоб стабілізувати свою роботу. Найчастіше така проблема проявляється в холодну погоду або з настанням зими, оскільки в мороз акумулятор утримує свої фізичні властивості гірше і розряджається швидше. 

Що робити?

Насамперед перевірити стан акумулятора. Відкрийте «Параметри» → «Акумулятор» → «Заряд та справність акумулятора» та перегляньте залишкову ємність у відсотках. Якщо ви бачите цифру нижче за 80% , то батарейка вже пройшла свій гарантований цикл життя. 

У такому разі відповідь очевидна – треба міняти акумулятор на новий. Для цього виберіть перевірену майстерню та попросіть поставити найкращий за якістю акумулятор. Майте на увазі: новий оригінальний акумулятор вам поставлять лише в офіційному сервісі Apple. Жодна стороння майстерня не має доступу до нових оригінальних акумуляторів; максимум, що вона може запропонувати – оригінальну батарейку, зняту з іншого iPhone, яка швидше за все буде б/в. Тож не дозволяйте обдурити себе фразами майстра «оригінал поставлю».

Звичайно, найкращий варіант — звернутися до авторизованого сервісу Apple. Цінник на заміну батареї там буде досить високий, але якщо пристрій недешевий, то він того вартий. 

Якщо коштів або часу на негайну заміну батареї немає, то:

  • увімкніть на постійній основі «Режим енергозбереження» (він знижує максимальну частоту процесора та енергоспоживання системи)
  • вимкніть тумблер «Пікова продуктивність» у налаштуваннях акумулятора, якщо він там з’явився
  • намагайтеся не виходити на вулицю з iPhone, який заряджений менш ніж на 50%
  • менше діставайте пристрій із теплої кишені, перебуваючи за межами приміщення. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.