Чи можна тримати Bluetooth постійно увімкненим на смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Bluetooth технологія сьогодні використовується для передачі даних між пристроями на вищій швидкості та з більшою надійністю. Тим не менш, поява вразливостей Bluetooth здатна збільшити ризик безпеки. Виникає питання: чи може увімкнення Bluetooth постійно надати можливість зловмиснику підключитися до смартфону та вкрасти дані?

Як щодо безпеки?

Ризик злому через Bluetooth практично досить низький, і подібні випадки майже не трапляються. Першим поясненням є те, що з’єднання Bluetooth встановлюється на короткій відстані (до 100 метрів). Таким чином, зловмиснику потрібно знаходитись поряд, щоб провести атаку. Це твердження підтверджується низькою частотою таких інцидентів.

Взагалі кажучи, тримати Bluetooth постійно увімкненим на смартфоні не несе ніякого ризику для безпеки. Однак є кілька порад, які можна врахувати, щоб уникнути небажаних наслідків:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Оновлення програмного забезпечення смартфона та програм регулярно, щоб захистити себе від уразливостей безпеки.
  2. Уникайте підключення до невідомих пристроїв Bluetooth. Якщо ви не знаєте, хто стоїть за пристроєм, не з’єднуйтесь з ним.
  3. Використовуйте настройки безпеки, щоб регулювати, які пристрої Bluetooth можуть підключатися до смартфону.
  4. Уникайте використання Bluetooth у громадських місцях, таких як аеропорти та кафе, оскільки це може збільшити ризик зламування пристрою.

Але в цілому тримати Bluetooth постійно включеним на смартфоні не є небезпечним, якщо ви дотримуєтеся елементарних рекомендацій щодо безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.