Названо 5 мінусів сучасних смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон – пристрій, який є практично у кожного. Без нього неможливо уявити багато аспектів життя. Мобільний гаджет використовується для роботи, спілкування та розваг. З кожним роком такі гаджети стають все кращими і кращими, але все одно у них є кілька мінусів. Поговоримо про них.

Швидке старіння

Бюджетний смартфон приблизно через рік вже починає підгальмовувати, а через два вже відчутно повільно працює на сучасних додатках. Причина у тому, що прогрес програмного забезпечення не стоїть дома — софт і ОС ускладнюються з кожним оновленням.

У флагманів запас міцності набагато вищий, але ті, хто їх купує, як правило, змінюють пристрій щорічно. До того ж з’являються нові технології, які роблять навіть цілком спритний старенький смартфон уже морально застарілим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблеми зі зв’язком

Якість мобільного інтернету 4G поки що бажає кращого. Бувають ситуації, коли медіафайли довго завантажуються, а відеодзвінок зробити складно через лаги та маленьку швидкість. Але ця проблема, скоріше, відноситься до покоління мобільного зв’язку. 4G з’явився в той час, коли смартфони перебували в стані зародків, і проблем тоді не доставляв. Зараз якість та швидкість 4G не підходять для сучасних смартфонів. Чекаємо на 5G — стандарт вирішить усі проблеми.

Мало постійної пам’яті

Більшість смартфонів мають досить невеликий обсяг постійної пам’яті 64 гігабайти. Пристрої трохи дорожчі – 128 гігабайт. А обсяги більше доступні лише у топових гаджетах. До того ж розширити пам’ять проблемно — не всі програми та функції можуть працювати з карткою пам’яті.

Таке відчуття, що все створено для того, щоб користувачі купували підписку на хмарне сховище контенту, тільки багато раді зберігати свої файли десь у хмарі, та швидкість не дозволяє.

Слабкий акумулятор

Навіть бюджетний сучасний смартфон може мати ємний акумулятор на 5000 мАг. Так, гаджет при помірному використанні пропрацює досить тривалий час, але якщо дивитися відео чи грати в гру, то заряду вистачить лише на кілька годин.

Благо, рятують портативні акумулятори та громадські USB-розетки, але все-таки хотілося, щоб гаджет потрібно було заряджати раз на тиждень, як це було з кнопковими дзвонилками. Але технології не стоять на місці, і з кожним роком з’являються все більш автономні пристрої.

Смартфони вразливі

На мобільних девайсах ми часом зберігаємо все наше життя – дані про роботу, фото-відео, телефони, адреси та навіть доступ до грошей. У випадку, якщо зловмисник отримує доступ до смартфону, він отримує доступ до всього, у тому числі до прив’язаних акаунтів. Навіть якщо ваш смартфон надійно запаролений, інформацію можуть викрасти віруси. Ось чому краще мати кнопковий мобільний телефон без інтернету, до якого будуть прив’язані всі сайти та сервіси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.