Статті

Як Telegram повільно “з’їдає” пам’ять вашого смартфона

Share

Пам’ять всередині вашого мобільного пристрою дуже цінний ресурс і часом, коли вона закінчується, виникає ціла маса незручностей, особливо, якщо це трапляється в невідповідний момент.

При нестачі пам’яті часто доводиться розлучатися з улюбленими додатками, фото або відео, та їх можна зберігати в хмарі, але це не безкоштовне задоволення. До того ж, коли вільного місця залишається негусто, це прямо відбивається на працездатності смартфона.

Однак, далеко не всі знають, що винуватцем ситуації з нестачею пам’яті може виступати телеграм, адже багато хто навіть не здогадується, що саме він може з’їсти левову частку всієї пам’яті вашого пристрою, а ви навіть цього не помітите. Як перевірити, скільки пам’яті займає телеграм у вас і як вирішити цю проблему? Читайте статтю до кінця і там ви дізнаєтесь відповідь, приємного читання)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насамперед потрібно з’ясувати, скільки ж все-таки пам’яті займає телеграм саме у вас. Для цього необхідно:

1. Відкрити Телеграм

2. Налаштування

3. Дані та сховище

4. Використання сховища

Після цього на діаграмі ви можете спостерігати скільки пам’яті у вас займає кеш програми телеграм. Туди зберігаються всі файли, повідомлення, фото та відео, які колись були завантажені вами. Щоб звільнити пам’ять, цей кеш необхідно очистити.

Можете не переживати, що видаляться канали, листування та інші необхідні дані. Цього не станеться, а за необхідності ви знову зможете все це завантажити, підключившись до інтернету. Проблема з нестачею пам’яті вирішена, але не вистачає пари налаштувань, щоб вона не виникла знову.

Насамперед необхідно встановити автоочищення кешу. Нікуди переходити не потрібно і прямо під діаграмою в розділі “використання пам’яті” ви можете знайти рядок “зберігати медіа” або “максимальний розмір кешу” на ній ви вибираєте потрібний пункт і як тільки він досягатиметься кеш буде видалятися автоматично без вашої участі.

Після цього повернемося на щабель назад, а саме ” дані та сховище “. Там ми знаходимо пункт “автозавантаження медіа” я рекомендую тут вибрати тільки фото тому що вони і місця трохи займають і не доведеться завантажувати кожне фото окремо коли ви скажемо читаєте канал.

Далі знаходимо пункт ” Зберегти в галерею “. Тут відключаємо всі три пункти (чати, групи, канали), щоб усе завантажене в кеш не дублювалось у фашу галерею, інакше вона може перетворитися на справжнє сміття менш ніж за годину.

І останній пункт ” Автовідтворення “. Тут рекомендую залишити лише GIF, якщо вони вам потрібні, або зовсім все відключити. Це вже на вашу думку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • Неактуально.
    Краще напишіть, як з'їдає пам' ять Viber, коли очистка кешу не допомагає.

    • Звісно не актуально, краще взагалі позбавитись лайна від руслика.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Telegram
  • Останні записи

    З’явилися подробиці про доступні камерофони Huawei nova 13 Pro та nova 13 Ultra

    Нові смартфони компанії Huawei, nova 13 Pro і nova 13 Ultra можуть отримати процесор Kirin…

    29.04.2024

    Huawei Pura 70 Ultra виявився майже на 100% зроблений із китайських компонентів

    Флагманський смартфон Huawei Pura 70 Ultra знову розібрали блогери — але цього разу не для…

    29.04.2024

    Що насправді впливає на швидкість роботи смартфона

    Вважають, що швидкість роботи смартфона безпосередньо залежить від продуктивності процесора та оптимізації, яку провів виробник.…

    29.04.2024

    Beats готується представити навушники Apple Beats Solo Buds та Solo 4

    Згідно з останнім витоком, компанія Apple планує випустити свої нові продукти під брендом Beats наступного…

    29.04.2024

    Nintendo Switch 2 втратить свою фірмову фішку

    Гравці більше не почують приємного натискання кріплення джойконів. Про це пише іспанське видавництво Vandal.  За…

    29.04.2024

    В мережу потрапили ціни на новий Samsung Galaxy F55 5G

    Південнокорейський технологічний гігант Samsung нещодавно представив на індійському ринку новітні смартфони Galaxy M15 5G і…

    29.04.2024