Як Telegram повільно “з’їдає” пам’ять вашого смартфона

Пам’ять всередині вашого мобільного пристрою дуже цінний ресурс і часом, коли вона закінчується, виникає ціла маса незручностей, особливо, якщо це трапляється в невідповідний момент.

При нестачі пам’яті часто доводиться розлучатися з улюбленими додатками, фото або відео, та їх можна зберігати в хмарі, але це не безкоштовне задоволення. До того ж, коли вільного місця залишається негусто, це прямо відбивається на працездатності смартфона.

Однак, далеко не всі знають, що винуватцем ситуації з нестачею пам’яті може виступати телеграм, адже багато хто навіть не здогадується, що саме він може з’їсти левову частку всієї пам’яті вашого пристрою, а ви навіть цього не помітите. Як перевірити, скільки пам’яті займає телеграм у вас і як вирішити цю проблему? Читайте статтю до кінця і там ви дізнаєтесь відповідь, приємного читання)

Насамперед потрібно з’ясувати, скільки ж все-таки пам’яті займає телеграм саме у вас. Для цього необхідно:

1. Відкрити Телеграм

2. Налаштування

3. Дані та сховище

4. Використання сховища

Після цього на діаграмі ви можете спостерігати скільки пам’яті у вас займає кеш програми телеграм. Туди зберігаються всі файли, повідомлення, фото та відео, які колись були завантажені вами. Щоб звільнити пам’ять, цей кеш необхідно очистити.

Можете не переживати, що видаляться канали, листування та інші необхідні дані. Цього не станеться, а за необхідності ви знову зможете все це завантажити, підключившись до інтернету. Проблема з нестачею пам’яті вирішена, але не вистачає пари налаштувань, щоб вона не виникла знову.

Насамперед необхідно встановити автоочищення кешу. Нікуди переходити не потрібно і прямо під діаграмою в розділі “використання пам’яті” ви можете знайти рядок “зберігати медіа” або “максимальний розмір кешу” на ній ви вибираєте потрібний пункт і як тільки він досягатиметься кеш буде видалятися автоматично без вашої участі.

Після цього повернемося на щабель назад, а саме ” дані та сховище “. Там ми знаходимо пункт “автозавантаження медіа” я рекомендую тут вибрати тільки фото тому що вони і місця трохи займають і не доведеться завантажувати кожне фото окремо коли ви скажемо читаєте канал.

Далі знаходимо пункт ” Зберегти в галерею “. Тут відключаємо всі три пункти (чати, групи, канали), щоб усе завантажене в кеш не дублювалось у фашу галерею, інакше вона може перетворитися на справжнє сміття менш ніж за годину.

І останній пункт ” Автовідтворення “. Тут рекомендую залишити лише GIF, якщо вони вам потрібні, або зовсім все відключити. Це вже на вашу думку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.