8 причин, чому смартфон нагрівається, і що з цим робити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дізнатися, наскільки сильно підвищилася температура, можна за допомогою спеціальних додатків, наприклад, “CPU-Z”. Але це допоможе встановити факт нагрівання, а нам потрібна причина.

Коли смартфон швидко нагрівається, слід знайти причину та вирішити її. Оскільки висока температура несприятливо діє внутрішні компоненти пристрою. Є кілька причин, чому це може статися.

Завантаження додатків, які багато важать

Якщо смартфон нагрівається тільки при запуску певної гри або програми, то річ саме у цій програмі. Можливо, не варто вмикати цю програму або знизити налаштування гри, оскільки телефон просто не тягне.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Збій в операційній системі – проблема, що легко розв’язується

Найпростіший спосіб перевірити, чи є проблемою операційна система – це перезавантажити телефон. Після цього все повинно прийти в норму. Ще можна почистити пам’ять і навіть скинути все до заводських налаштувань.

Проблема з акумулятором

Якщо телефон сильно нагрівається, причина може бути в акумуляторі. Можливо, його термін служби добігає кінця, або він спочатку був бракований. Деякі виробники роблять пристрої з швидкістю заряджання, при цьому телефон може сильніше нагріватися.

Якщо використовувати телефон під час заряджання

Коли телефон стоїть на зарядці, він трохи нагрівається сам собою. А якщо при цьому ще запускати на ньому ігри або працювати в додатках, то температура стане ще вищою. Фахівці не радять так робити.

Фонові процеси – забивають пам’ять

Якщо у фоновому режимі ввімкнено занадто багато програм, смартфон дуже швидко нагрівається. Зазвичай він сам закриває непотрібні додатки, але іноді це треба робити вручну.

Внутрішні поломки – трапляються через падіння

Виявити та вирішити таку проблему можна лише у сервісному центрі. Якщо телефон нещодавно падав або були удари, то всередині могли поламатися компоненти, через що міг порушитися теплообмін. У такому разі пристрій потрібно нести до спеціалістів на ремонт.

Бракований зарядний пристрій

Зарядний пристрій потрібно вибирати якісний і щоб його характеристики підходили до смартфону. Інакше телефон може почати швидко грітися, що призведе до його поломки.

Щільний чохол – телефон не може охолонути

Іноді причиною нагрівання телефону стає занадто щільний чохол, пристрій просто не може охолоджуватися. Перевірити це дуже легко – зніміть чохол, і нехай телефон попрацює якийсь час без нього.

Телефон швидко нагрівається – які дії слід вжити

Якщо вищенаведені моменти не допомогли вирішити проблему з нагріванням, можна розглянути ще деякі причини:

  • видалити програми, встановлені зовсім недавно;
  • перевірити, чи можливо на смартфоні з’явився вірус;
  • перевірити, яка програма найбільше витрачає заряд батареї, і якщо вийде відключити її.

Головне — вчасно зрозуміти, чому смартфон сильно нагрівається, поки він не підвів у невідповідний момент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.