Топ-5 функцій Android, які обов’язково мають з’явитися на iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iOS та Android зараз знаходяться на такому етапі розвитку, що придумати якісь реально нові функції стає дуже важко. Тут на виручку може прийти конкурент, у якого можна піддивитися щось цікаве. Я не здивуюсь, якщо в наступній версії Android з’явиться можливість встановлювати віджети на екран блокування або Google створить якийсь аналог Live Activities. Але і Apple є що піддивитися у Android. Особливо це стосується роботи із багатозадачністю, яка в iPhone дуже обмежена.

Але однією багатозадачністю круті можливості Android не обмежуються. Зібрали п’ять класних функцій Android, які обов’язково мають з’явитися на iOS і зробити використання операційної системи від Apple значно зручнішою.

Забрати зайве з фото

Apple завжди хвалилася тим, скільки ядер нейронного двигуна в її процесорах і як нейромережі працюють усередині Айфона. Однак побачити цю роботу користувачі не могли. І тільки цього року, з виходом iOS 16, з’явилася можливість виділяти об’єкти на фотографіях та зображеннях, що стало явним прикладом того, як працює нейромережа всередині Айфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але Apple може запозичити у Android цікавішу функцію. Називається вона чарівна гумка і дозволяє видаляти із зображення непотрібні об’єкти або людей, які випадково потрапили до кадру. Вам достатньо визначити, який об’єкт ви хочете усунути, і нейромережа сама малює потрібне тло на його місці. Звичайно, не завжди виходить ідеально, але найчастіше штучний інтелект потрапляє у потрібні кольори та текстури.

Поділ екрана на iPhone

Apple у лінійці Айфонов є два пристрої з дійсно великими екранами. Це iPhone 14 Pro Max та iPhone 14 Plus. Їх 6,7 дюймова панель дозволяє спокійно розмістити на екрані дві програми одночасно. Ось тільки у iOS такої можливості немає. В той час, як навіть дешеві Xiaomi її підтримують. При цьому на iPad є чудовий режим Split View , який зручно дозволяє розділити екран під дві програми. Чому б Apple не продала таку ж можливість і на Айфоні.

З урахуванням можливостей, що з’явилися в iOS 16 з перетягування файлів з програми в додаток , це було б дуже зручною підмогою. Уявіть просто: у верхній частині екрана відкрив “Фото”, а в нижній – Телеграм і розкидаєш без зайвих рухів фотографії всім, кому треба. І не треба навіть задіяти другу руку. Я на своєму Xiaomi використовую поділ екрана для перегляду YouTube та роботи в іншій програмі. Картинка в картинці на моєму обліковому записі не працює, тому подібний варіант багатозадачності сильно рятує.

Бічна панель з меню

Ну а для зручного додавання додатків у режим поділу екрана було б непогано зробити спеціальні бічні панелі, які дуже давно є у Самсунгах. Не обов’язково орієнтуватися саме на Samsung. Можна зробити щось схоже на Dock в iPadOS , який можна викликати в будь-якому місці системи та витягнути програму на екран. Тільки для iPhone не підійде варіант відкриття його знизу через малого розміру. Тому потрібне щось бічне.

Головною його перевагою буде швидкий запуск обраних програм з будь-якого місця операційної системи. Просто уявіть: ви зберегли фотографію, яку вам надіслали через месенджер. І не треба виходити на робочий стіл та шукати додаток “Фото” для подальшої роботи з картинкою. Достатньо витягнути бічну панель і звідси відкрити “Фото”. Дуже швидко та без зайвих рухів.

Значки повідомлень як на Андроїд

У iOS дуже непогана система повідомлень, хоча навіть вона потребує невеликого доопрацювання. Як на iPhone можна визначити, що у вас є непрочитані сповіщення? Зайти до центру сповіщень або побачити індикатор на піктограмі програм. Не найзручніший шлях, особливо якщо програми немає на робочому столі, а шукати його потрібно в Бібліотеці додатків.

На Андроїді, крім зазначених способів, можна ввімкнути відображення піктограми програми, в якій є непрочитані повідомлення у рядку стану. Це дуже зручно і дозволяє з будь-якого місця операційки побачити, що у вас є повідомлення, які чекають на вашу увагу. Ось цього на Айфоні справді не вистачає. Тим більше, можна задіяти під це Dynamic Island, який повинен буде з’явитися у всіх iPhone 15, а не тільки в Pro.

Клонування програм на iPhone

Перші iPhone з підтримкою двох сім-карток з’явилися ще в 2018 році. Однак до цього моменту ви не можете створити окремий додаток для кожного номера. Наприклад, iOS не дозволяє встановити два ватсапи або телеграми на смартфон. Те саме стосується й банківських додатків. Якось дуже недоопрацьовано. І добре, що Телеграм дозволяє увійти в кілька облікових записів на одному пристрої. А ось у решті ситуацій все дуже непросто.

Доводиться використовувати різні милиці, як у випадку з Ватсап. На Андроїді можна клонувати будь-який додаток в пару натискань і використовувати його для другого номера. Для всіх, хто має більше однієї сімки, це справді чудовий вихід, і його дуже не вистачає на iOS. Сподіватимемося, що Apple дозволить в iOS 17 встановлювати кілька версій однієї програми. Адже якихось реальних обмежень додавання цієї функції немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.