Топ-7 функцій iOS 16, які з’являться у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iOS 16 була представлена ​​вже більше півроку тому на WWDC 2022. Але на даний момент далеко не всі оголошені функції дісталися до пристроїв. Деякі з них вже можна протестувати в бета-версії iOS 16.3, наприклад, фізичні ключі безпеки для двофакторної аутентифікації. А інші — як push-сповіщення в Safari , які мають дати новий виток розвитку PWA досі на стадії розробки. Зібрали всі функції iOS 16, які з’являться у 2023 році.

Сповіщення в Safari

Push-сповіщення в Safari – одна з найочікуваніших функцій iOS 16. Особливо актуальна вона буде для нашої країни, адже дуже велика кількість популярних програм просто видалена з App Store, і в деяких ситуаціях доводиться використовувати PWA. І єдине, чого не вистачає таким додаткам для повноцінного використання, — це сповіщень.

Для додатків, видалених з App Store, саме Push-сповіщення в Сафарі повернуть користувачів iOS.

Push у Сафарі якраз і може вирішити цю проблему. Тобто вам буде достатньо раз зайти в той же Приват24 через сайт і погодитися на отримання повідомлень. І все працюватиме так само, як через повноцінний клієнт банку. Дуже зручна можливість, особливо для тих, у кого на Айфоні мало пам’яті та займати її зайвими програмами немає жодного бажання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Купівля на виплат

Такий спосіб розрахунків підійде для дешевих покупок.

Проте не розповісти про Apple Pay Later, реліз якого компанія з Купертіно затримала, ми не можемо. По суті, це розстрочка на оплачену купівлю, вартість якої на рівні частини ділить сам Apple Pay без необхідності заводити окрему картку. Протягом шести тижнів необхідно буде внести чотири рівні платежі, які повністю покриють вартість товару без відсотків та будь-яких комісій.

Принцип тут такий самий. Протягом кількох тижнів покупка оплачується у повному обсязі. У випадку з Apple зручність для користувачів у США в тому, що цей сервіс повністю інтегрований у їх пристрої та не вимагає жодних зайвих програм та налаштувань. Все виконується з iPhone, iPad або Mac.

Двофакторна аутентифікація Apple

Про фізичні ключі для двофакторної автентифікації ми розповідали в окремому матеріалі. Якщо ще не читали, обов’язково ознайомтеся. Там же ви зможете знайти посилання на їхню покупку. У двох словах, суть їх у тому, що ніхто не зможе увійти до вашого Apple ID, поки не додасть до NFC-антени смартфона спеціальний NFC-ключ. Жодних смсок та кодових слів. Тому ніхто не зможе підібрати їх або навіть отримавши доступ до вашого номера телефону, не увійде до вашого облікового запису.

Звичайно, ця історія не стільки про зручність, скільки про безпеку. Тому якщо для вас важливіше останнє, то варто придбати подібну річ. Вже зараз можна спробувати ключі безпеки на вашому айфоні під керуванням бета-версії iOS 16.3 . Як встановити прошивку ми розповідали окремо, тому якщо ви зацікавилися, то можете випробувати на собі.

Ощадний рахунок онлайн

Ця функція теж буде доступна в Україні, оскільки є частиною Apple Card. Всі її користувачі отримають можливість відкрити спеціальний ощадний рахунок у Goldman Sachs та отримувати всі кешбеки на нього. При цьому кошти не просто будуть лежати на цьому рахунку, а приносити хоч трохи прибутку власнику.

Це, звичайно, не повноцінний депозит у тому вигляді, в якому ми до нього звикли. Тут немає вимог до мінімальної суми залишку і суми поповнення, але дозволить хоч якось збільшувати дохід, що збирається, від покупок з використанням Apple Card. Швидше за все, власники карти Apple оцінять цю можливість.

Шифрування iCloud

У iOS 16.2 Apple представила спеціальний розширений захист даних iCloud для тих користувачів, хто хоче отримати максимальний рівень безпеки і не переживати за збереження важливих для нього відомостей, що зберігаються у хмарі. У момент релізу активувати цю функцію могли лише користувачі США. Для всіх інших країн вона має з’явитися якраз на початку 2023 року.

Екстрені дзвінки з супутника на Айфоні

У критичній ситуації ця функція може реально врятувати життя.

У iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max з’явилася можливість надсилати текстові повідомлення з використанням супутникового зв’язку до екстрених служб. Спочатку це було доступно тільки для США та Канади, а потім з’явилося і у Франції, Німеччині, Ірландії та Великобританії. Це особливо зручно для любителів екстремального відпочинку десь у горах, де відсутнє звичайне покриття стільникових операторів.

Потрапивши в якесь лихо, користувачеві достатньо лише натиснути пару кнопок, зловити сигнал супутника і він зможе передати повідомлення про те, що з ним трапилася неприємність, разом із даними про свою геопозицію. У 2023 Apple розраховує на подальше розширення географії цієї функції.

CarPlay — iOS 16

У iOS 16 Apple серйозно переробила CarPlay. В окремому матеріалі ми докладно зупинялися не на всіх його можливостях. Тепер iPhone може керувати абсолютно всіма екранами у вашому автомобілі, у тому числі спідометром, тахометром, клімат-контролем та іншими важливими опціями.

CarPlay на всіх моніторах. Чи зможе навіть замінити програмне забезпечення автовиробників.

Перші автомобілі з підтримкою CarPlay нового покоління з’являться наприкінці 2023 року. Найвідомішими автовиробниками, які вже заявили його підтримку, стали Acura, Audi, Ford, Honda, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Nissan, Porsche, Volvo. Але одна річ — анонсувати, а зовсім інша — почати продавати. Чекати на нові машини у продажу варто не раніше початку 2024 року. Тому впровадження нового CarPlay буде не таким швидким, як хотілося Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.