Корисні налаштування Android, про які мало хто знає

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Android пристроях є меню “Розробника”, в якому зібрані різні корисні функції, які можуть допомогти збільшити працездатність пристрою та оптимізувати його роботу.

Як включити?

Щоб увімкнути це меню, потрібно відкрити “Налаштування”, перейти до розділу “Про телефон” і натиснути 7 разів на “Номер складання”. Після цього в головному меню з’явиться розділ “Розробник”.

  • Одним з корисних функцій цього розділу є можливість оптимізувати роботу пристрою, для цього потрібно перейти в розділ “Відрисовування” або “Малювання” та встановити значення “0.25 px” або “0.5 px”.
  • Також у цьому розділі можна дізнатися, які програми витрачають найбільше оперативної пам’яті та вимкнути їх.
  • У розділі “Розробника” також можна захистити свої резервні дані від несанкціонованого доступу. Для цього потрібно ввести новий пароль у другому рядку у розділі “Пароль для резервного копіювання”, підтвердити його та натиснути на кнопку “Скинути пароль”.
  • Також у цьому розділі можна налаштувати відображення мережевої інформації, увімкнути налагодження USB і дозволити запуск програм, завантажених з невідомих джерел.

Залежно від версії Android у меню “Розробника” можуть бути доступні інші функції та налаштування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інші корисні функції

Крім перерахованих, є й інші корисні налаштування в меню “Розробника” залежно від версії Android:

  • Зміна частоти оновлення екрана. У розділі Оновлення екрана можна змінити частоту оновлення екрана, щоб зменшити витрати батареї.
  • Відображення активності мережі. У розділі “Мережа” можна увімкнути відображення активності мережі на екрані, щоб бачити, які програми використовують Інтернет.
  • Відображення дозволів програм. У розділі “Програми” можна увімкнути відображення дозволів, які програми запитують та використовують.
  • Зміна розміру шрифту. У розділі “Шрифт” можна змінити розмір шрифту для відображення на екрані.
  • Вимкнення автоматичної орієнтації екрана. У розділі “Орієнтація” можна вимкнути автоматичну орієнтацію екрана, щоб екран завжди залишався в одному положенні, незалежно від того, як пристрій тримається.

У меню “Розробника” можуть бути доступні й інші функції та налаштування, але слід використовувати їх з обережністю, оскільки деякі з них можуть вплинути на роботу пристрою і навіть призвести до його несправності. Якщо ви не впевнені, що знаєте, що робите, краще не чіпайте такі налаштування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.