Як за допомогою iPhone виміряти ріст

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поліпшення заднього плану під час зйомки на iPhone багато користувачів застосовували тільки для створення якісніших фото. Але сервіс має і особливі функції. Наприклад, можливість виміряти зростання. Вона доступна за допомогою функціоналу LIDAR, користуватися яким може кожен власник айфону.

Чи у всіх айфонах є функція виміру росту?

Користуватися LIDAR можуть лише власники айфонів, версія яких підтримує певний функціонал. Це власники від iPhone 12 до iPhone 14 Pro Max. У них є LIDAR за замовчуванням.

Також потрібно перевірити, чи оновлено систему айфона до версії iOS 14 і пізніших. На інших версіях, а також на старіших телефонах, функція LIDAR недоступна.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одна умова – потрібна наявність програми «Мірило». Вона зазвичай є у списку програм айфона за замовчуванням. Але деякі користувачі його видаляють, не розуміючи, навіщо воно призначене.

Важливо: навіть якщо власники IPhone X і старіших телефонів скачають собі «Мірило», скористатися нею не вдасться. Тому що LIDAR – прерогатива лише останніх випусків айфону.

Як виміряти зростання за допомогою LIDAR на iPhone?

Коли версія телефону підходить, оновлення iOS інстальовано та завантажено «Мірило», залишається запустити її, щоб виміряти зростання. Інструкція з використання LIDAR:

  • увійти до програми;
  • навести камеру на людину, щоб вона була в кадрі з голови до п’ят;
  • дочекатися, поки у об’єкта над головою з’явиться позначка із зазначенням зростання.

Якщо потрібно зробити фото, потрібно просто натиснути на біле коло у нижній частині. Після цього знімок буде збережено в Галереї.

Альтернатива вбудованим сервісам

Якщо версія айфона не підтримує програму LIDAR, можна завантажити інші сервіси. Наприклад, «Лінійка» та Ruler App. Принцип їхньої дії повністю ідентичний тим, що пропонує LIDAR. Потрібно просто завантажити їх, увійти в додаток, навести камеру на встановлений на повне зростання об’єкт, а потім дочекатися появи позначки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.